|

Bakanlık duyurdu: Sarıkamış için dijital yürüyüş

Sarıkamış Harekatı’nın 106’ncı yıl dönümü törenleri, pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, ‘Soğuk İşlemez’ etiketiyle yaptığı paylaşımla; dijital yürüyüş gerçekleştirileceğini duyurdu.

13:41 - 9/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 13:47 - 9/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın yıl dönümünde siyasilerin yanı sıra birçok ilden ve yurt dışından genç yaşlı on binlerce kişi yürüyüşe katılıyordu. Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, küresel salgın Covid-19 nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı törenler, sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirileceğini duyurdu.

“Yüreğimiz Sarıkamış’ta”

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Soğuk İşlemez’ etiketiyle bir paylaşımda bulundu. Sarıkamış’ta dijital bir yolculuğun gerçekleştirileceğini aktaran Bakanlık; “Vatan aşkıyla yananlara #Soğukİşlemez! Yüreğimiz Sarıkamış’ta” ifadelerine de yer verdi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Twitter hesabından ‘Soğuk İşlemez’ etiketiyle paylaşımda bulundu. Bakan Kasapoğlu paylaşımına şu notu düştü: “Şehitler tepesi boş değil, Toprağını kahramanlar bekliyor! Ve bir bayrak dalgalanmak için; Rüzgar bekliyor!”


#sarıkamış şehitleri
#kars
#dijital yürüyüş
3 yıl önce