|

Bank Asya’ya sahip çıkan CHP Demirtaş'ı topa tuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç,TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasını eleştirdi. Bank Asya kararının siyasi bir karar olduğunu savunan Koç HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP eleştirilerine sert cevap verdi.

17:28 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:39 - 4/02/2015 Çarşamba
AA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.


Türkiye'nin içeride ve dışarıda, tek bir kişinin ipoteği altında, her alanda tarihinin en tartışmalı, en sıkıntılı, en belirsiz, en riskli ve en güvenliksiz dönemini yaşadığını savunan Koç, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kavramlarının her biri, kağıt üzerinde mevcut Anayasa'da var, ancak uygulamada yok" dedi.


Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine de değinen Koç, "Bank Asya kararı ne hukuki bir karardır, ne de ekonomik bir karardır. Bu tamamen siyasi bir karardır" değerlendirmesinde bulundu. 


Alınan kararın altyapısının, en tepelerden gelen talimatla hazırlandığını ve dün gece itibariyle uygulamaya konulduğunu iddia etti 


Koç, alınan kararda Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı Babacan, BDDK Başkanı ve bunların altında imzası olan diğer tüm bürokratların da sorumlu olduğunu ileri sürdü.


Demirtaş'ın açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bugüne kadar muhalefet partileriyle siyaset boyutunda bir cevap yarıştırmaya girmemeye özen gösterdiklerini vurgularken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dünkü grup toplantısında CHP'ye yönelik sözlerine atıfta bulundu. 


Demirtaş'ın konuşmasına bir iki cümleyle de olsa cevap vermelerinin zorunlu hale geldiğini bildiren Koç açıklamalarına şöyle devam etti:


"Sizler, yüzde 50-60 oy aldıkları bölgelerde, ceberrut devlet faşizmi ile aynı onun gibi PKK baskısı ile bölge demokratlarını baskı altına alıp, bunaltanlar siz değil misiniz? AKP ve temsil ettiği görüşlerin rehineliği altında barajı geçemeyeceğini bile bile AKP'nin milletvekili sayısını arttırma projesine katkı verme işine soyunanlar siz değil misiniz? En sonunda da Cumhurbaşkanı, Meclis'te inanmadığı ve hiçbir zaman uymayacağı yeminini ederken, huşu içerisinde, önlerinizi ilikleyip, saygı duruşuna geçip, bu diktatörü dakikalarca ayakta alkışlayan siz misiniz, değil misiniz? Onun için sizin CHP’ye ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na söyleyecek hiçbir sözünüzün olmaması gerekir. CHP ile uğraşacağınıza önce şu üstünüze yapışan AKP ortaklığı fotoğrafından bir kurtulun."

#CHP Merkez Yönetim Kurulu
#Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu
#MYK
#Haluk Koç
#Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri
#Bank Asya
#HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
#CHP Bank Asya’ya sahip çıktı
#Demirtaş'ı topa tuttu
9 yıl önce