|

Barış kuşağı için gayret ediyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Astana mutabakatı gereği Türk askerinin İdlib’de görev üstlendiğine işaret ederek, “Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bölgede barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz” dedi. Çankaya Köşkü’nde valilere hitap eden Yıldırım, “Mesele milletin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:46 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Binali Yıldırım, ABD’nin skandal vize kararına karşılık Türkiye’nin yakışanı yaptığını ve aynı karşılığı verdiklerini belirtti.
Binali Yıldırım, ABD’nin skandal vize kararına karşılık Türkiye’nin yakışanı yaptığını ve aynı karşılığı verdiklerini belirtti.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “Valiler Toplantısı”na katılan Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin skandal vize kararına karşılık Türkiye’nin yakışanı yaptığını ve aynı karşılığı verdiklerini belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Son günlerde Amerika ile yaşanan vize krizi gündemin sıcak konularından birini oluşturuyor. Amerika diplomatik misyonlarının güvenlik zafiyetini öne sürerek, vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz, iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız.

DEĞERLERİMİZDE ZULÜM YOK

Gerek FETÖ gerek PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde, dikkatli, titiz bir şekilde, kılı kırk yararak işlem yapmanız büyük önem arz ediyor. Unutmayın, bizim değerlerimizde zulmetmek yoktur. Ne tek bir terör mensubunun devlet içinde barınmasına ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla rıza göstermemelisiniz. Bu anlamda sizlere ve devletin adaletini temsil eden vicdani muhakemelerinize inanıyoruz.

TERÖR KORİDORUNUN FARKINDAYIZ

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye üzerinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun farkındayız. Tedbirleri peşin olarak almak üzere sahadayız. Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Astana’da İdlib’de tırmanan gerginliği azaltma ve çatışmaların önüne geçme noktasında bir karar alındı. Şu an itibarıyla bu kararın gereğini yerine getirmek için askerler İdlib’de bir görev ve sorumluluk üstlendi. Bu çalışmaların nihai amacı, Suriye’de kalıcı bir barışın tesis edilmesi ve yıllardan beri devam eden zulmün sona ermesidir.

KAYBETME OLASILIĞINI
İYİ HESAP ETMELİLER

Irak’taki bölgesel yönetimin bir oldubittiyle, anlamsız bir şekilde attığı bu adım, Irak’ın mevcut statüsünü, toprak bütünlüğünü bozmakta, aynı zamanda da ulusal güvenliğimiz için bir tehlike oluşturmakta, bölgesel barışı da tehdit etmektedir. Bu terör oluşumlarıyla kol kola girenler, Irak’ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler. Biz bölgede yaşayanların hukukunu geçmişte koruduğumuz gibi bundan sonra korumaya özen göstereceğiz.

  • Hata yapın ama hainlik yapmayın
  • Valilerden devletin adalet ve merhamet eli olmaya devam etmelerini isteyen Yıldırım, “Masa başında olanlar hesap yapar, kitap yapar ama sahadaki uygulama her zaman planlara uymaz. Onun için uygulayıcı olarak sizler işinizi yaparken korkak, çekingen davranmayın. Mevzuatla uygulama arasında sıkışıp kalmayın. Memleketin, milletin işini yaparken usul, şekil hatası yapmaktan korkmayın. Şekil şartlarına asla takılmayın. Sahadaki işler usul, şekil hatası olmadan yapılmaz. ‘Hata yapmayacağım’ diye titizlenen iş yapamaz. Eğer usulü, biçimi, her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışırsanız iş yapamazsınız. Bir tercih yapmak durumundasınız, iş mi yapacaksınız, yoksa mevzuata mı sarılacaksınız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var, hainliğe asla alan yok” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, bulunduğu şehrin çehresini değiştirmenin valilerin elinde olduğunu söyledi.

Alçaklar hesabını verecek

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam da MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Vizyoner 2017 Programı’ gala yemeğine katıldı. Burada iş adamlarına seslenen Yıldırım, FETÖ ve PKK terörü konusunda göndermelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin eski darbelere oranla ülkeye daha çok zarar verdiğini ifade eden Yıldırım, “250 vatan evladının kanına giren bu alçaklar hesabını verecek” dedi. “Bu ülke için taş üstüne taş koyan herkesin başımın üstünde yer var” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: Yeter ki çalışın, yeter ki üretin, iş verin emrinizdeyiz. Çünkü gençlerimize iş bulmamız lazım. İş bulamazsak terör örgütleri bu konuyu çok iyi kullanıyor. 2016 yılında dağa çıkartılan genç sayısı 600’ken 2017’de ise sadece 70 oldu. Güvenlik tedbirleriyle, sürdürülebilir değil, o gençleri hayata bağlamamız lazım."

#Başbakan Yıldırım
#Suriye
#Irak
7 yıl önce