|

Barzani masada bile yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, illegal referandum ile masada güçlü olmak isteyen Barzani’nin artık masada bile olmadığını söyledi. Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yılı açılışına katılan Çavuşoğlu, “Bunların olacağını kendisine dostane şekilde söyledik. Dostun sözünü dinlemezsen başına gelecek budur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, güçlü olmak isteyen Barzani’nin artık masada bile olmadığını söyledi.
Çavuşoğlu, güçlü olmak isteyen Barzani’nin artık masada bile olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uyarmalarına rağmen Mesut Barzani’nin kendilerini dinlemediğini, referandumla güçlü olacağını sandığını ama şimdi masaya dahi oturamadığını söyledi.

KÜRTLERİ BÖLDÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) 2017-2018 Akademik yıl açılışına katılan Çavuşoğlu, “Barzani bizim dediğimizi dinlemedi. Referandumla masada güçlü olacağını sandı. Ama şimdi masaya oturamıyor. Düşündü ki Kürt kardeşlerimizi kendi etrafında birleştirerek başkanlığını ilelebet götürecek. Şimdi oradaki Kürtleri de böldü. Biz onu uyarmıştık. Bir dostun tavsiyesini dinlemezsen olacağı budur” şeklinde konuştu.

MARKSİST-KOMÜNİSTLER PKK’YI KORUYOR

Avrupa’nın terör örgütlerine ideolojik yaklaştığını söyleyen Çavuşoğlu, “Bugün PKK’nın Avrupa’da destek bulmasının en büyük sebebi Avrupa’daki aşırı solcular Marksist ve komünistler PKK ile aynı ideolojiye sahip olduğu için onu bir terör örgütü olarak görmek istemiyorlar o zaman senin onlardan ne farkın var sen gidiyorsun politikanı insanlara anlatıyorsun o ise elinde silah zorla insan kaçırıyor. Maalesef işte bu vizyondan uzak bir Avrupa’yı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

VİZE KARARI YANLIŞ

HKÜ'de akademik yılın açılışı dolayısıyla öğrencilere ilk dersi veren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu "Bakmayın bugün dostluğumuza, müttefikliğimize ve diplomatik olgunluğa yakışmayan ABD'nin aldığı karara. Bu karar hiçbir şekilde doğru değildir. Biz de karşılığını verdik" dedi. 


Güneydoğu’nun ilk golf sahası

(HKÜ) tarafından yapılan Güneydoğu’nun ilk golf sahası, Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. Çavuşoğlu burada Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ile sahanın ilk atışını yaptı.


Sınırın karşısında kim olduğu önemli

Çavuşoğlu, Irak ordusu ile Peşmerge’nin ateşkese vardığı iddialarına ilişkin, “Şimdi tabii hangi kapsamda yaptılar, hangi sonuçları doğuracak bunları göreceğiz. Sadece başlık olarak haber geçti, bunların detaylarına bakmak lazım. Nasıl olacak bunları göreceğiz çünkü bizi de ilgilendirir sınırın diğer tarafında kimin olduğu. Takip edeceğiz.” dedi. Suriye ile ilgili de, “İdlib ve diğer dört bölgede biliyorsunuz ateşkesi tesis ettik. Afrin’de teröristler var, PKK, YPG var. Dolayısıyla Afrin’deki olay terörle mücadeleye girer. Bu çatışmasızlık bölgesiyle ilgili konu değildir.” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu dün ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile telefon görüşmesi yaptı. Gabriel’in Peter Steudtner’in ülkesine dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Barzani
#Kuzey Irak
6 yıl önce