|

Barzani tuzağa düştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin, Kerkük’teki bayrak provokasyonuna ve kentin Kürt bölgesine bağlanması için referandum kararı alınmasına destek vererek ‘tuzağa düştüğünü’ söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:42 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

NTV’de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Barzani yönetimi bu tuzağa düştü. Türkmenleri hiçbir zaman yalnız bırakmayız. Böyle bir referandum olmaz, bu Barzani’ye bir tuzaktır. Irak-Suriye’nin toprak bütünlüğü önemli. Türk milletinin 15 Temmuz sonrası bakışı çok değişti” dedi. İki süper güç Rusya ve ABD’nin de terör örgütünü PKK/PYD’yi de birbirine kaptırmama yarışına girdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “YPG ve PYD’den bahsediyoruz. Bir terör örgütü üzerinden bile rekabet var” açıklaması yaptı.

ABD HATADAN DÖNMELİ

ABD’nin sahadaki ekibinin Suriye PKK’sı ile işbirliği içinde olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, “ABD’ye YPG ile operasyonun sakıncılarını anlattık. ABD bu hatadan dönmezse ilişkiler etkilenir. Irak-Suriye kaynaklı tehditleri bertaraf etmeliyiz. Münbiç dışında Afrin, Tel Abyad’dan da saldırı var. YPG bir yere giderse toprak kazanmak için gider. ABD bize nihai karar vermediklerini söyledi” diye konuştu. İdlib’de rejimin kimyasal saldırısına da değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

BAKALIM NE YAPACAK

“Böyle bir insanlık suçunun arkasında durmak olmaz. Suriye rejimi ilk kez kimyasal silah kullanmıyor.Bu sürerse Astana ve Cenevre’nin bir anlamı kalmaz. Rusya’nın rejime sahip çıkması son derece yanlıştır. Rejim, ‘terörle mücadele ediyorum’ diyerek muhaliflere saldırıyor. Suriye’de rejim ilk defa kimyasal silah kullanmadı. Böyle bir insanlık suçunun arkasında durmak olmaz. ABD ‘kırmızı çizgi aşıldı’ dedi, bakalım ne yapacak... Trump’ın ‘kırmızı çizgi aşıldı’ açıklaması önemli.”

#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Barzani
7 yıl önce