|

Başbakan Davutoğlu'ndan HDP'li vekillere sert tepki

Başbakan Davutoğlu, TBMM’de Ankara saldırısını ve terörü kınayan ortak bildiriye imza atmayan ve bombacı için taziye ziyaretleri gerçekleştiren HDP'li vekilleri sert bir dille kınayarak, "Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir" dedi.

Yeni Şafak
21:57 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 20:03 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de Ankara saldırısını ve terörü kınayan ortak bildiriye imza atmayan ve bombacı için taziye ziyaretleri gerçekleştiren HDP'li vekilleri resmi Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.




Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:



"Türkiyelilik iddiasındaki parti TBMM çatısı altındaki üç partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı.Terörü kınayamamaları bir tarafa, HDP'nin bir milletvekili vatandaşlarımızın canına kasteden terörist için taziyeye gitti.



Türkiye; etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içinde olanların, milletimizin yasıyla alay edenlerin bu oyununa gelmeyecek. Bu coğrafyada Türkmenlerin de, Kürtlerin de, Arapların da en büyük dostu Türkiye'dir. Tarih de, millet de bizden yanadır."








#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#açıklama
#gündem
8 yıl önce