|

'Şu ana kadar askeri kaybımız yok'

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na Afrin harekatına ilişkin bilgi verdi. Yıldırım, görüşmenin ardından Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur" dedi.

Yeni Şafak
15:26 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:45 - 22/01/2018 Pazartesi
IHA
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı yapılan görüşme 50 dakika sürdü. Başbakan Yıldırım, görüşmenin ardından Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur" dedi.

"Askeri kaybımız yok, harekat devam ediyor"

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı. İlk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Zeytin Dalı Harekatı kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi. En büyük arzumuz kimsenin burnunun kanamadan operasyonun tamamlanmasıdır. Askerlerimiz görev yaparken Suriye'nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da "Terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlattık. Hassasiyetimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Harekat devam etmektedir" dedi.

Kilis'e taciz atışlarının yapıldığını kaydeden Yıldırım, siyasi partilerin, ana muhalefet ve MHP'nin bu harekata tam destek verdiğini söyledi.

Yıldırım, "Cılız sesler çıkmakla beraber kayda değer olay yoktur. Bölücü mesajlar soruşturmaya tabii tutuluyor" dedi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
6 yıl önce