|

Başbakanlık: Taraf'ın haberi yalan

Bir gazetenin haberinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na atfen yer alan "Halk kendi şehrini molotofla savunur" ifadesinin kesinlikle söz konusu olmadığı bildirildi.

Yeni Şafak
15:18 - 20/02/2015 Cuma
Güncelleme: 13:24 - 20/02/2015 Cuma
AA

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetesinin birinci sayfasında yer alan "İç Savaş Çağrısı Gibi" başlıklı haberde kullanılan ifadelerin yalan olduğu belirtildi.


Başbakan Davutoğlu'na atfen haberde yer alan "Halk kendi şehrini molotofla savunur" ifadesinin kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, "Sayın Başbakanımız, '...Türkiye'deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotofkokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur' ifadesini kullanmıştır" bilgisi verildi.


Görsel basında canlı yayınlanan, haber ajanslarının geçtiği bir ifadeyi kasıtlı olarak çarpıtmanın, hiçbir şekilde gazetecilik ilkeleriyle de en temel insani sıfatlarla da bağdaşmadığına işaret edilen açıklamada, gerekli hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi.

#taraf gazetesi
#taraf davutoğlu
#davutoğlu yalanlama
9 yıl önce