|

Başkan Erdoğan'dan Katar paylaşımı

Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al-Sani ile görüşmesine ilişkin "Bugün bir çalışma ziyareti için ülkemize gelen kardeşim Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum" paylaşımını yaptı.

Yeni Şafak
22:20 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 22:36 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmesine ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

  • "Bugün bir çalışma ziyareti için ülkemize gelen kardeşim Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum.
  • Şeyh Katar Emiri Al-Sani ve Katar halkına Türkiye'nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum. "


Katar'dan yatırım sözü

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katarolarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini bildirdi.

3.5 saat görüştüler

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Al Sani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Katar: Türkiye ile beraberiz

Al Sani, ziyaretine ilişkin kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımda "Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk." ifadelerini kullandı.

#Katar
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce