|

Batman Belediyesi araç filosuna 29 yeni araç daha kattı

Batman Belediyesi araç envanterine kazandırmak üzere alınan; on yolcu otobüsü, altı çift kabinli pikap, iki ticari araç, iki forklift, bir asfalt freze makinesi, bir hidrolik sistemli kaldıraç ve bir motosiklet düzenlenen törenle hizmete başladı.

13:13 - 7/04/2022 Perşembe
Güncelleme: 13:20 - 7/04/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Batman Belediyesi araç filosu.
Batman Belediyesi araç filosu.

Batman Belediyesi Makine İkmal sahasında gerçekleştirilen törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük ile belediye birim müdürleri, katıldı.

Araç Teslim Töreni’nde konuşan Vali Şahin, “ bugün Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nde yine bir aradayız. Yine bir araç tesliminde buluşuyoruz. Bugün hepinizin gördüğü gibi on adet otobüs, bir adet itfaiye aracı, bir adet asfalt kesme makinası, altı adet çift kabinli pikap, iki adet ticari araç, bir adet asansör platformu, bir adet 3.3 tonluk forklift, bir adet 4.5 tonluk forklift, beş adet yol süpürme aracı ve bir adet motosiklet aracı olmak üzere toplam 29 yeni aracımızı teslim alarak hizmete dahil ediyoruz.

Bu 29 aracımızın toplam maliyeti 37 milyon TL civarında. Daha önce de iki parti halinde toplam 22 otobüs, 6 iş makinesi, 4 hizmet aracı ve bir traktör alımı gerçekleştirmiştik. Bu da o kapsamda araç parkımıza eklediğimiz en büyük partilerden biri oluyor.

Bunun yanında işlemi devam eden önümüzdeki aylarda teslim alacağımız 32 metre uzunluğunda iki adet itfaiye aracı, 24 metre uzunluğunda bir adet itfaiye aracı ve iki adet ek itfaiye aracı olmak üzere toplam 5 itfaiye aracı, bir adet vidanjör, on adet yük kamyonu, 3 adet çöp kamyonu ve bir adet de transit kurtarıcı olmak üzere 20 adet daha aracımız da hazırlanıyor. Onun da maliyeti 42 milyon 400 bin TL civarında.

Toplamda bu iki partiyle beraber tam 49 adet aracımızı belediyemizin envanterine katıyoruz. Bunların da toplam maliyeti 79 milyon 400 bin TL tutarındadır. Öncelikle kiralamanın belediyeye yük getirdiğini tespit ederek biz bu işe girdik. Çünkü süpürge araçlarını kiralamayla çalıştırıyorduk, bizden önceki dönemde de böyle çalışıyordu.

İki yılda verdiğimiz kiralama bedeli hemen hemen aracın maliyetine denk geliyordu. İki yılda bu araçlar kendini amorti edecek iki yıldan sonrası tamamen kâr olacak. Böylece biz kiralama maliyetlerini düşürüp onun yerine kendi araçlarımızı araç parkımıza bırakmış oluyoruz. Hem çok daha verimli, daha yoğun bir çalışma imkanı da sunacağız. Tabi böylece araçlarımız yenilenmiş de oluyor, gençleşmiş oluyor” açıklamalarında bulundu.

“BATMANA YAKIŞAN OTOBÜSLERLE HİMZET VERECEĞİZ”

Havalandırması olmayan, engellilere yönelik sistemi bulunmayan eski otobüsleri peyderpey kullanımdan çekeceklerini ifade eden Vali Şahin: “Son derece modern çağın gereklerine uygun hepsi kameralarla takip edilen, engelli vatandaşlarımızın da kullanımına uygun, havalandırması olan, modern Batman’a yakışan otobüslerimizi hizmete alıyoruz. Bütün hedefimiz Batman’ımızın halkına güzel hizmetler edebilmek ve bunu uzun yıllar boyu da devam ettirmek.

Yaptığımız her çalışma daha sürdürülebilir bir kamu hizmetini sağlamaya yönelik. Bu araçları alıyorsak bunda ekonomik bir yapı gördüğümüz için alıyoruz. Orta ve uzun vadede belediyenin maliyetlerinin düşeceği ve hizmet kalitesinin yükseleceği bir ekonomik yapıyı kurmaya çalışıyoruz.

İki yılın sonrasında biz bunda epey bir mesafe kat ettik. Bu şekilde devam ederse Batman Belediyesi hem bütçesi hem harcamaları hem gelirleri itibarı ile son derece sağlıklı bir mali yapıya sahip bir belediye haline kısa zamanda gelecektir. Bütün çabalarımız bu yönde. Bu araçlar hizmet içindir. Tüm birimlerimize kazasız hayırlı hizmetler diliyorum. Batman’ımıza hizmetlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Araçları yakından inceleyen Vali Şahin, hizmet araçları hakkında tek tek bilgi aldıktan sonra Belediye yolcu otobüsünün direksiyonuna geçerek test sürüşü gerçekleştirdi.

#Batman
#Araç filosu
#​​Batman Belediyesi
2 yıl önce