|

Batman’da ‘temiz eller’

HDP’li belediye döneminde çöpten geçilmediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisine neden olan Batman, bugün Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri haline geldi. Belediye başkan vekilliğine atanan Ertuğ Şevket Aksoy caddeler, okullar ve camilerde temizlik seferberliği başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Monday
Güncelleme: 00:41 - 11/06/2018 Monday
Yeni Şafak
Batman, Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri haline geldi.
Batman, Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri haline geldi.

HDP’li belediye döneminde temizlik hizmetinin neredeyse olmadığı Batman, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un Eylül 2016’da göreve gelmesiyle Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri haline geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs 2015’teki Batman ziyaretinde şehir sokakların çöplerden geçilmediğini görünce, HDP’li belediyeye “Batmanlı'yı pisliğe mahkum etmeye, çöpe mahkum etmeye kimsenin hakkı var mı?” diyerek veryansın etmişti.

PKK’NIN TORPİLLİ İŞÇİLERİ

HDP’li belediyeye temizlik kadrosunu, PKK referansıyla işe girenlerle doldurarak şişirdiği için temizlik hizmeti sıfıra yakındı. Aksoy, Eylül 2016’de göreve atandığında HDP’li belediye yöneticileri protesto edip çöp toplamayı tamamen durdurdu. Çöpler önce Karayolları ve İl Özel İdaresi çalışanları tarafından toplandı, ardından radikal bir değişim yaşandı.


20 AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Bugün Batman’a gidenler 20 ay içerisindeki farkı açıkça görebiliyor. Şehrin cadde ve sokaklarına bin 500’den fazla çöp toplama noktası ve konteynır yerleştirildi. Belediye çalışanları kapı kapı dolaşıp çöp poşetleri dağıtıyor. Şehir merkezinde bulunan tüm okulların bahçe ve okulları belediye tarafından elden geçiriliyor. Camiler ve semt pazarları düzenli olarak temizleniyor. Bunlar için birimler de oluşturuldu. Yaşlı ve kimsesiz kişilerin evleri bile görevliler tarafından temizleniyor.

CEZA KESİLİYOR

Düzenli çöp toplama saatleri belirlendi. Belediye çalışanları hem aileler hem esnafı bu konuda bilgilendirip broşür dağıtıyor. Çöpünü zamansız çıkaran ve belirlenen yerin dışına koyan esnafa artık ceza kesiliyor.


24 saat mesai

Kentin içinden geçen ve birçok hastalığa yol açan İluh deresi temizlendi. Cadde ve sokaklar gece gündüz dezenfekte ediliyor ve çalışmalar gece de aynı tempoyla sürüyor. Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, zaman mefhumu tanımıyor. Vatandaşlar şakayla karışık, “Cadde ve sokakları her gün temiz görünce biz de etrafı kirletemiyoruz” diyor.

#Türkiye
#Ertuğ Şevket Aksoy
#Recep Tayyip Erdoğan
6 years ago