|

Baydemir'in yeni anayasa şartı Öcalan

HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir, yeni anayasa için Abdullah Öcalan'a uygulandığını iddia ettiği tecridin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:02 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 14:06 - 8/01/2016 Cuma
IHA

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında anayasanın değişmesinin şart olduğunu belirten HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması gerektiğini, Kürt sorununun özü itibariyle bir anayasa sorunu olduğunu söyledi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa talebine yönelik yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Baydemir, “Anayasa oluşturma sürecinin Türkiye açısından bir nihai fırsatın değerlendirilmesi olarak ele almak istiyorsak önce çatışmaları durdurmalıyız ki buradan bir uzlaşma çıkabilsin" dedi.



Önermelerin dahi konuşulmadığı bir zeminden geçildiğini kaydeden Baydemir şöyle devam etti:



“DTK'nın yerel yönetim, özerklikten ne anladığına dair yapmış olduğu basın açıklaması bile terörize ediliyor. Cumhuriyet savcıları devreye giriyor, eş başkanlarımız için fezlekeler düzenleniyor. Böylesi bir zemin içinde nasıl bir ortak anayasa oluşturulacaktır? Anayasanın değişmesi şarttır, elzemdir. Ama anayasanın değiştirilmesi, çalışmaların etkin sürebilmesi için bu zeminin önce değişmesi, çatışmasızlık ve diyalog zeminine geçilmesi gerekiyor. Bunun için de ben bir kez daha söylüyorum. İmralı'ya uygulanan, Öcalan'a uygulanan tecridin ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

#HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir
#Abdullah Öcalan
#anayasa
#DTK
#TBMM Başkanı İsmail Kahraman
8 yıl önce