|

Bayıltan karar

Mersin’de polis memuru Fatih Burak A., üniversite öğrencisi Feray Şahin’in ‘taksirle ölümüne sebebiyet’ vermek suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı duyan genç kızın annesi Aysel Şahin duruşma salonunda bayıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Toros Üniversitesi Mimar- lık Bölümü son sınıf öğren- cisi Feray Şahin, 19 Eylül 2017 ‘de ölü bulunmuştu.
Toros Üniversitesi Mimar- lık Bölümü son sınıf öğren- cisi Feray Şahin, 19 Eylül 2017 ‘de ölü bulunmuştu.

Mersin’de Toros Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin’in ölümüne neden olmakla suçlanan polis memuru Fatih Burak A.’nın davası karara bağlandı. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık ile Feray’ı ailesi ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti son kez iki tarafın da ifadelerini dinledi. Suçsuz olduğunu savunan Fatih Burak A. beraatini isterken, genç kızın avukatları ise olayın kasten adam öldürme olduğunu belirterek, sanığın bu suçtan cezalandırılmasını istedi.


Mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda, sanık polis memuru Fatih Burak A.’yı, ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Kararı duyan Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin, duruşma salonunda fenalık geçirerek bayıldı.


Mahkeme çıkışı gazetecilere açıklama yapan baba Bekir Şahin de “Maalesef bugün, kızımızın katiline adalet bir karar verdi, Ancak verilen karar adil olmadı. Vicdanlarımızı rahatlatmadı. Toplumun vicdanını da rahatlatmadı. 23 yaşında gencecik, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızımız katledildi. Hayatımızda hiç görmediğimiz, tanımadığımız bir kişi tarafından katledildi. Ne arkadaşları, ne binadakiler bu şahsı tanımıyor. Kimi ne diye koruyorlar” diye konuştu.

#Mersin
#cinayet
#Karar
6 yıl önce