|

Baykal'dan CHP Genel Merkezi'ne sert eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yaklaşan seçimler öncesinde parti genel merkezini sert bir dille eleştirdi. "Daha neler göreceğiz" diyen Baykal, Ankara'da bir ölçü insanın kendi arasında 'yetki bende' diyerek kapandığını, adaylıkları tespit ettiklerini belirterek, "Yok öyle bir şey kardeşim, kazan da gel. Milletin bir parçası Cumhuriyet Halk Partisi. Sen CHP'nin tabanından korkarsan CHP'yi milletin desteklediği parti haline nasıl getireceksin" dedi.

Yeni Şafak
17:49 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:56 - 20/03/2015 Cuma
IHA

Seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya'da vatandaşlarla bir araya gelen Deniz Baykal, aday adaylığı sürecini anlatarak başladığı konuşmasında, Genel Merkeze adayların ön seçimle belirlenmesi teklifini kendisinin götürdüğünü yineledi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kendisi için birinci sıra kontenjan teklifini neden geri çevirdiğini detaylarıyla anlattı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine, "Sizi listenin başına koyalım birinci sıradan kontenjan olarak girin uğraşmayın orada yerinizi alın diğerlerini de örgütten soralım örgüt ayarlasın" dediğini söyleyen Baykal, "Kendisine teşekkür ettim bu düşüncesine ama bunu kabul etmem mümkün değil dedim. Ben Antalya'da ön seçim istiyorum, kendim için de istiyorum herkes için istiyorum. Böyle olursa Antalya ayağa kalkar, yoksa kendini kurtaran kurtaracak kurtaramayan hadi onlar girsin ön seçime ya da delege ayarlasın. Yargıç gözetiminde bütün üyelerin katıldığı gerçek bir ön seçim olmalıdır ve ben bunu ön seçime katılmaktan şeref duyarım onur duyarım. Merkez yoklamasıyla milletvekili olmaktansa böyle bir ön seçime girip seçimi kaybetmeyi tercih ederim" dedi.



Kimin aday olacağına parti tabanının karar vereceğini ve o zaman gerçek hiyerarşinin görüleceğini söyleyen Baykal, Antalya siyasetinde hak ve söz sahibi olması gereken insanların kim olduğunu önümüzdeki ön seçimde partililerin belirleyeceğini kaydetti. Konuşmasında partinin merkez uygulamasını da sert bir dille eleştiren Deniz Baykal, "Daha neler göreceğiz. Ankara'da bir ölçü insan kendi arasında kapanmış 'yetki bende', 'sen şuradan ol ben buradan' diyor. Öyle bir şey kardeşim, kazan da gel kazan da. Milletten oy istiyorsun, milletin bir parçası Cumhuriyet Halk Partisi. Sen CHP'nin tabanından korkarsan CHP'yi milletin desteklediği parti haline nasıl getireceksin" şeklinde konuştu.




#Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı
#Antalya Milletvekili Deniz Baykal
#CHP Genel Merkezi'ne sert eleştiri
9 yıl önce