|

Bayrağıma sahip çıktım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere ziyareti sırasında PKK’lıların saldırısına uğrayan ve elindeki Türk bayrağını vermeyen Fethiye Kubal, “Bayrağıma, namusuma, Türkiye’me, Cumhurbaşkanıma sahip çıktım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kubal için, ‘Bu asrın Nene Hatunu, Şerife Bacısı’ ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kubal için, ‘Bu asrın Nene Hatunu, Şerife Bacısı’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere ziyareti sırasında PKK’lıların saldırısına uğrayan ve Türk bayrağını PKK’lılara vermeyen Fethiye Kubal yaşadıklarını anlattı. 16 yıldır Londra’da yaşayan Kubal, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile yaptığı görüşme öncesinde desteklerini göstermek üzere Londra'nın merkezindeki başbakanlık binasına gittiğini ifade etti. Kubal, gösteri alanına vardıklarında olayın hızla geliştiğini söyledi.


ÜLKEMİ TEMSİL ETTİM

Kubal, PKK sempatizanının kendisinin engelli aracını gördüğü halde, elinden bayrağı alma teşebbüsünde bulunduğunu kaydetti. Kubal, "Bir kadını itmesi çok üzücü bir olay. Bir de bayrağımı elimden alması. Çok üzgünüm. Allah kahr u perişan etsin. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. İyi ki var Cumhurbaşkanımız. Biz onun için oradaydık o gün" dedi. Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden 55 yaşındaki Kubal, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanım görülmemiş bir cumhurbaşkanı. Allah ondan razı olsun. O telefon ettikten sonra ben rahatladım. Ama bekliyordum arayacağını. Çünkü ben Türkiye’nin bayrağını temsil ettim. Bu sadece benim bayrağım değil, milletimin bayrağı, ülkemin bayrağı, bu hepimizin bayrağı."


HER ZAMAN YANINDAYIZ

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Fethiye Kubal’ı evinde ziyaret etti. Ergin, “Devletimizin, Fethiye Hanımın yanında olduğunu kendisine bir kez daha hatırlatmaya geldik” şeklinde konuştu.

#İngiltere
#Türk bayrağı
#Fethiye Kubal
6 yıl önce