|

Bayram coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. Türk bayraklarını alan Ankaralılar ve kent dışından gelen binlerce ziyaretçi, Anıtkabir’e akın etti. Yurt genelinde de minikler, şiir, dans ve gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Devlet erkanı da koltuklarını bir günlüğüne çocuklara devretti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 02:59 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Başta Ankara olmak üzere tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinlikler düzenlendi. Anıtkabir bu 23 Nisan’da da ziyaretçi akınına uğradı. Türk bayraklarını alan Ankaralılar ve kent dışından gelen binlerce ziyaretçi, bayram coşkusunu yaşadı. Yurt genelinde de minikler, şiirleri dansları ve gösterileriyle izleyenleri büyüledi. İstanbul’da Beyoğlu’nda bayram dolayısıyla çocuklar yürüyüş düzenledi. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, İmam Adnan Sokak’ta bir araya gelen ilçedeki 550 anaokulu öğrencisi ve Çin’den gelen 20 öğrenci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bando eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüdü.


TRAFİK TALİMATI

Yöresel kıyafetler giyen Çinli çocuklar, ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte anaokul öğrencilerinin gösterileri büyük alkış aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla devlet erkanı da koltuklrını çocuklara devretti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna, Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencisi Yağmur Özer oturdu. Özer, telefonla Özel Kalem Müdürünü arayarak toplantı talimatı verdi. İstanbul’da çok ciddi bir trafik sorununun yaşandığını dile getiren Özer, “İstanbul’da biliyoruz ki trafik sorunu çok önemli. Onun için yeni alt yapı çalışmaları ve yeni yolların yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.


Nefes kestiler

TSK’nın gösteri ekibi SOLOTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Boğazı semalarında gösteri uçuşu yaptı. SOLOTÜRK’ün tek kişilik F-16 C Blok-40 model uçağıyla yapılan birbirinden zorlu akrobasi hareketleri, vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı. Adana’daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’ndan havalanan akrobasi timi Türk Yıldızları, Mersin’de gösteri yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan gösteriyi izlemek için Mersin sahiline binlerce kişi geldi


Şehitler unutulmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yozgat’ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende öğrencilerin sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı. Öğrenciler gösteri sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir ve terör şehidi Fethi Sekin’in posterini açtı.


Huzurlu kutlama

Terörden arındırılan Şırnak’ta huzurlu bayram kutlaması! Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 yıl aradan sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açık havada kutlandı. İlçede daha önce PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle spor salonunda yapılan kutlamaların ikinci bölümü bu yıl güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlar sonucunda güvenliğin sağlanmasıyla Silopi Stadı’nda gerçekleştirildi.


Genelkurmay’dan özel afiş

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Bayramı için şehit çocuklarının da yer aldığı özel afiş hazırladı. Genelkurmay ayrıca sosyal medya hesaplarından, Atatürk’ün çocuk sevgisi ile TSK ve çocuk ilişkisini konu alan klip yayımlandı.

#23 Nisan
#Kutlama
#Solo Türk
#Şehitler
6 yıl önce