|

Bayram göçü başlıyor: Ayvalık’ın nüfusu Kurban Bayramı’nda 8-9 kat artacak

Kurban Bayramı'nda milyonlarca vatandaş tatile çıkacak. İç turizmin lideri konumundaki Kuzey Ege’nin gözde tatil yöresi olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki turizm tesisleri, Kurban Bayramı tatilini tam dolulukla karşılamaya hazırlanıyor.

09:59 - 13/07/2021 الثلاثاء
Güncelleme: 10:07 - 13/07/2021 الثلاثاء
IHA
 Ayvalık’ın nüfusu Kurban Bayramı’nda 8-9 kat artacak.
Ayvalık’ın nüfusu Kurban Bayramı’nda 8-9 kat artacak.

İç turizmin önde gelen bölgelerinden "Kuzey Ege’nin incisi" Ayvalık, sahip olduğu doğal güzelliklerle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede 1 Temmuz’da başlayan normalleşme sürecinde de büyük ilgi görüyor.


İLÇEDE BAYRAMA HAZIRLIK

Şeytan Sofrası, plaj ve adaları, koyları, tarihi taş evleri, yemekleri, temiz havasıyla zeytin yeşili ile mavinin buluştuğu ilçe, bayram tatilinde Kovid-19 tedbirleriyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yaz sezonu hazırlıklarına kış mevsiminden itibaren başladıklarını söyledi.
NÜFUS 8-9 KAT ARTACAK

İlçe genelinde kış mevsiminden bu yana Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde ilçedeki resmi kurumlarda sezon öncesinde birlikte yaptıkları istişarelerin ardından aldıkları önlemler kapsamında turizm sezonu için tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Başkan Ergin, "Kovid-19 tedbirleriyle süren sezonda, Kurban Bayramı ile beraber ilçemiz nüfusu 8-9 kat artacaktır. Otellerimizde doluluk oranları şimdiden yüzde 100’e ulaşmış durumda. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Zaten öyle de görünüyor.” dedi.
#ayvalık
#nufus
#tatil
#bayram
#kurban
٪d سنوات قبل