|

Bayrampaşa’ya teknoloji üssü

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, Bayrampaşa’da 1,5 milyar lira yatırımla Türkiye Teknoloji üssü kuracaklarını açıkladı. Girişimcilere 500 milyon TL bütçe ayıracakları müjdesini veren Yıldırım, “Teknoloji üssü toplamda 18 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Binali Yıldırım, Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi’nin açılışına katıldı.
Binali Yıldırım, Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi’nin açılışına katıldı.

İstanbul’da akıllı şehirleşme konusunda dev adımlar atılacak. Teknolojinin şehrin her alanında yaşanacağını belirten AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Bayrampaşa'da Türkiye Teknoloji üssü kuracaklarını söyledi. İstanbul'da teknoloji editörleri ile bir araya gelen Yıldırım, söz konusu yatırımın 1,5 milyar liraya mal olacağını aktardı. Buranın yeni iş fikirlerine ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Yıldırım, “Kurulacak üste, girişimciler gelip çalışacak, ürün ortaya çıkaracak ve bu ürünlerden para kazanacak. Belediye olarak girişimcilere bir bütçe ayıracağız. Onlarda akıl gani ama kaynak sınırlı, imkanları yok. Bugünkü bütçe büyüklüğü içinde girişimcilere 500 milyon TL bütçe ayıracağız. İlerlemeye göre bu daha da arttırılabilir” bilgisini verdi.

18 BİN KİŞİYE FIRSAT

En büyük kaynağın gençler oluğunu vurgulayan Yıldırım, ortaya çıkacak ürünleri alacak en büyük müşterinin de kendileri olacağını dile getirdi. Hedefin akıl teri ile üretim yapacak girişimcilere katkı sağlamak olduğuna işaret eden Yıldırım, teknoloji üssünün doğrudan 6 bin 500, toplamda ise 18 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Yıldırım, “Şehirler de gece gündüz yaşayan bir sistemler bütünüdür. İşte biz de İstanbul 4.0 modeli ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu bütün hizmetleri bu değişim ve dönüşümle adapte edeceğiz. Bunun için bu teknolojilerin üretileceği 4 üssümüz olacak. Bayrampaşa'nın yanı sıra Pendik'te Ar-Ge (temiz sanayinin 4.0'ı) yoğun yatırımların yapılacağı Endüstri Geliştirme Bölgesi kurulacak” dedi.

FİBERDE İDDİALI

Binali Yıldırım, Eyüpsultan’da yeni nesil tarım uygulamaları için Tarım Teknolojileri Üssü kurulacağı müjdesini verdi. Sağlık alanında da yeni çığırlar açacak Tuzla Biyoteknoloji Vadisi yapılacağını açıklayan Yıldırım, “Fiberde çok iddialıyız. Altyapının ortak kullanımını zorlayacağız. Metrobüs başta olmak üzere otonom sistemleri kullanarak, İstanbul trafiğini de rahatlatacağız. Amaç şehri gece gündüz daha canlı hale getirmek. En büyük hedeflerimden biri İstanbul'un gecesini de gündüzü gibi yapmak” şeklinde konuştu. Yıldırım, kendi döneminde İstanbul'un akıllı, güvenli, zengin ve hayatı kolaylaştıran bir şehir olacağını aktardı.

  • AFETLERE ERKEN UYARI
  • Sancaktepe’de kuracakları Afet Yönetimi ve Akıllı Kent Merkezi’nde, şehre dair toplanan verilerin depolanacağını ve büyük veri merkezinin burada oluşturulacağını anlatan Yıldırım, “Akıllı Afet Yönetimi için binalara takılacak sensörler ile yapıların titreşimini izlerken, taşkından doluya kadar afetlere karşı erken uyarı sistemleri geliştireceğiz. Akıllı sayaçlarla, okuma ve açma/kapama gibi işlemler, online ve anlık yapılacak” dedi. Yıldırım’ın, yapılacaklar listesinde İstanbul’un yıllık 232 milyar dolar olan gelirini 300 milyar doların üstüne çıkarmak ve İstanbul’da tüm ulaşım sistemlerini birleştirerek yerelde anlık çözüm üretmek de yer alıyor.
#AK Parti
#İBB
#Binali Yıldırım
#Bayrampaşa
5 yıl önce