|

Bebeğin ağlamasıyla yanmaktan kurtuldular evsiz kaldılar: Yardım bekliyorlar

Diyarbakır'da, yılbaşı gecesi 1 yaşındaki çocuklarının ağlamasıyla uyanıp, evlerinde çıkan yangını fark eden Burhanettin (30) ile Emine Çapan (23) çifti, ölümden döndü. İçerisindeki eşyaların tamamının yandığı kiralık evden ayrılıp, akrabalarının yanına yerleşen Çapan ailesi, yardım bekliyor.

09:30 - 8/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 8/01/2020 Çarşamba
DHA
Çapan ailesinin evleri kullanılmaz hale geldi.
Çapan ailesinin evleri kullanılmaz hale geldi.

Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi’nde oturan ikamet eden Çapan ailesinin kirada oturdukları evde yılbaşı gecesi elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı. Yangının meydana geldiği sırada uykuda olan Burhanettin ile Emine Çapan çifti, 1 yaşındaki oğulları Siraç'ın ağlama sesiyle uyandıklarında evlerinin alev aldığını gördü.


Çapan ailesi güçlükle evden çıkarken, yangını fark eden komşuları itfaiye ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saatte yangını kontrol altına alarak söndürdü. Evdeki eşyalar yanarak kullanılamaz hale gelirken, işsiz olan Burhanettin Çapan ise yetkililer ve hayırseverlerden yardım istedi.


'Her gün başka bir yerde kalıyoruz'

Yangının evlerindeki tüm eşyaları kullanılamaz hele getirdiğini anlatan Burhanettin Çapan, akrabalarına yerleşmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çapan, 5 yıl önce Diyarbakır surlarından düştükten sonra ağır işte çalışmadığını ifade ederek, yanan evlerini ise 3 ay önce kiraladıklarını söyledi. Yardımseverlerin desteğini beklediğini anlatan Çapan, şunları söyledi:

'Eşim ve çocuğumla birlikte dışarıya çıktık'

Yangını oğlu Siraç'ın ağlamasıyla fark ettiklerini söyleyen Çapan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

#Diyarbakır
#Yangın
#Ağlama
#Bebek
#Ev
4 yıl önce