|

Beklenen kar geldi: İstanbul'da yağış başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Çatalca, Silivri, Bahçeşehir ve Başakşehir tarafında etkili olmaya başlayan yağışın ilerleyen saatlerde kent genelinde yağması bekleniyor.

16:24 - 16/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:23 - 16/01/2021 Cumartesi
IHA
Çatalca
Çatalca

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Silivri, Başakşehir ve Bahçeşehir tarafında etkili olmaya başlayan yağışın, ilerleyen saatlerde kent genelinde etkili olmaya başlaması bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıklamıştı.


Kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar Sarıyer'de de çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan çocuklar kar topu oynadı.



VALİ YERLİKAYA UYARMIŞTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden kar yağışı ile ilgili paylaşımda bulunmuştu. Ali Yerlikaya: 'Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verdiği son bilgilere göre; İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri de elden bırakmayalım.' dedi.


#istanbul
#kar
#hava durumu
3 yıl önce