|

Belçika'ya PKK-PYD-YPG ilişkisi anlatıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Belçika ile istihbarat, bilgi paylaşımı ve somut adımların atılması gibi tüm konularda işbirliğimiz var. Aynı işbirliğini PKK ve DHKP-C gibi diğer terör örgütü konularında da görmek istiyoruz" dedi. Çavuşoğlu, Belçika'ya PKK-PYD-YPG ilişkisinin de anlatıldığını söyledi.

Yeni Şafak
15:58 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 9/03/2016 Çarşamba
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı terörist savaşçılar konusundaBelçika'nın tüm beklentilerini karşıladıklarını belirterek, "Belçika ile istihbarat, bilgi paylaşımı ve somut adımların atılması gibi tüm konularda işbirliğimiz var. Aynı işbirliğini PKK ve DHKP-C gibi diğer terör örgütü konularında da görmek istiyoruz” dedi.



Çavuşoğlu, Hilton Otel'de düzenlenen Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.



Toplantıda öncelikle terörizm ve yabancı terörist savaşçılar konusunu masaya yatırdıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Yabancı terörist savaşçılar konusunda Belçika'nın tüm beklentilerini karşılıyoruz. Belçika ile istihbarat, bilgi paylaşımı ve somut adımların atılması gibi tüm konularda işbirliğimiz var. Aynı işbirliğini PKK ve DHKP-C gibi diğer terör örgütü konularında da görmek istiyoruz. İkili görüşmelerimizde PKK ve DHKP-C'nin nasıl birlikte olduğunu, Türkiye'deki son terör faaliyetlerini hatta PKK-PYD-YPG ilişkisini de anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.



Bakan Çavuşoğlu, Suriye ve Irak gibi birçok konuda koalisyon içinde Belçika ile birlikte hareket ettiklerini ve Belçika güçlerinin Irak'ta DAEŞ'e karşı güçlerin eğitimine de katkı sağladığını, Türkiye'nin de bu konuda gerekli yardımı yaptığını söyledi. “DAEŞ ve diğer terör örgütlerle mücadele etmek önemli ama Irak'ın ve Suriye'nin istikrarı için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ve en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunu biliyoruz” diye konuşan Çavuşoğlu, çatışmaların durdurulması noktasında bile ihlaller olduğunun altını çizdi.



Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ortak basın açıklamasına göre, bakanların, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde daha da ileri götürülmesi gereken yeni ivmeyi ve iki taraf arasında artan diyaloğu memnuniyetle karşıladıkları, göç dahil Türkiye-AB ilişkilerinin tüm boyutlarında işbirliğini artırma ihtiyacının yinelendiği kaydedildi.



Açıklamada, bakanların Suriye'deki çatışmanın sürmesine paralel olarak bölgede derinleşen göç ve mülteci krizini ancak gerçek bir işbirliği ve yük paylaşımıyla üstesinden gelinebilecek, büyüyen bir sınama olarak gördükleri, Belçika tarafının, Türkiye'nin şimdiye kadar 2,7 milyondan fazla Suriyeliye evsahipliği yapmasındaki üstün çabasını takdirle karşıladıkları belirtildi.



#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Mevlüt Çavuşoğlu
8 yıl önce