|

Belediye başkanlarını millet belirleyecek

31 Mart mahalli seçimleri için çalışmalara başlayan AK Parti, saha araştırmasına çıktı. Aday tespiti öncesi mahalli idarelerin başarısını halka soracak olan AK Parti, belediye başkanlarının icraatlarını da anketlerle ölçecek. Böylece başkan ve hemşehrileri arasındaki iletişimin düzeyi ile beklentisi tespit edilecek. Çalışma AK Partili olmayan belediyeleri de kapsayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:18 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

24 Haziran seçimlerini geride bırakan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle ilgili çalışmalarını tamamlayan AK Parti, 2019 Mart ayında gerçekleşecek mahalli seçimlerin hazırlıklarına başladı. İlk etapta AK Parti, mahalli idarelere ilişkin memnuniyet araştırması yapacak.

SÖZ VERİLEN HİZMETLER YERİNE GETİRİLDİ Mİ

Sahaya inecek AK Parti, partili belediye başkanlarıyla ilgili olarak halka “Hangi hizmetlerden memnunsunuz, hangilerinden memnun değilsiniz” sorularını yöneltecek. Ayrıca 2014’te yapılan yerel seçim öncesi verilen sözlerin ne kadarının hayata geçirildiğine yönelikte de çalışma yapılması bekleniyor. Yine belediye başkanlarının performanslarına ilişkin parti teşkilatlarından da raporlar istenecek.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE KATKISI NEDİR

Belediye başkanlarına yönelik olarak en önemli değerlendirme ise belediye başkanlarını halkın gönlüne ne kadar hitap ettiği yönünde olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan “gönül belediyeciliği seferberliğine” belediye başkanlarının katkıları ölçülecek.

GENEL KAPSAM ARAŞTIRMASI YAPILACAK

AK Parti sadece kendi elinde bulundurduğu şehirlerle yetinmeyecek. Önceden kazanıp son seçimde kaybettiği belediyeler başta olmak üzere tüm belediyeler saha araştırmasına eklenecek. Bu çerçevede AK Partili olmayan belediyelerin halka sunmadığı hizmetler teker teker tespit edilecek.

ADAY BELİRLEMEYE YANSIYACAK

Ulaşılacak sonuçlar yerel seçimler öncesinde aday belirleme süreçlerinde yol gösterici olacak. Milletle gönül bağı kuramayan, milletin ihtiyaçlarına cevap veremeyen, ya da AK Parti’nin hizmet politikalarına ayak uyduramayan isimler listelerde tercih edilmeyecek. Çalışma, bu boyutuyla Erdoğan’ın yeniden partisinin başına geçtiği süreçte başlatmış olduğu değişim ve yenilenme hareketinin yerel yönetimler kısmını da yönelik olacak.

#TBMM
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce