|

Ben sana geldim oğul!

Şehit anneleri, Anneler Günü’nde çocuklarının mezarının başında dua edip gözyaşı döktü. El Bab harekatında şehit düşen Osman Çelik’in annesi Suriye Çelik, “Bugün biz ona geldik. En büyük acı evlat acısıdır ama mecbur dayanacağız, katlanacağız. Vatan ve millet için biz de oğlumuzun görevini anne ve baba olarak yapıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:05 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla çocuklarının kabrine geldi.
Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla çocuklarının kabrine geldi.

Vatan savunmasında evladını şehit veren anneler, çocuklarının mezarı başında dua edip gözyaşı döktü. Şırnak’da şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhan Sığnak’ın annesi Semiha Sığnak, “O günden beri gözüme hiç uyku girmedi; ilk kez onsuz Anneler Günü geçiriyorum” dedi.

Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla çocuklarının kabrine geldi. Şırnak’ta şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhan Sığnak’ın (31) annesi Semiha Sığnak (55), Anneler Günü’nde Adana’da Asri Mezarlık’ta bulunan garnizon şehitliğine geldi.


Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını eliyle sevip öpen anne, dua okudu. Anne Sığnak, “31 Mayıs’ta bir yıl oluyor, Şırnak’ta helikopter pilotuydu oğlum, kazada şehit oldu. Bu ilk Anneler Günü, her Anneler Günü’nde daha yataktayken onun telefonuyla gözümü açıyordum, ‘Anneler Günün kutlu olsun annem’ derdi. Beni onun sesi uyandırırdı, artık hiç uyuyamıyorum. Herkes çocuğuna sarılırken biz şehit anneleri topraklara sarılıyoruz” diyerek gözyaşlarına boğuldu.


BİZ ONA GELDİK

Kayseri’deki Kartal Şehitliği de vatan savunmasında evladını şehit veren annelerle doluydu. TSK’nın El Bab’da düzenlediği harekatda şehit düşen Osman Çelik’in annesi Suriye Çelik, oğlunun 2 sene önce şehit olduğunu ve dünyada en zor acının evlat acısı olduğunu söyledi. 2016’da Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Kadir Çelebi’nin annesi Şadiye Çelebi de oğlunun yanında huzur bulduğunu anlattı. Çelebi, “Bugün Anneler Günü biz ona geldik. Vatan ve millet için biz de oğlumuzun görevini anne ve baba olarak yapıyoruz” dedi.



#Semiha Sığnak
#Serhan Sığnak
6 yıl önce