|

Bestami Yazgan öğrencilerle buluştu

Günümüz çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan ve sayısız ödüle layık görülen İhlas Koleji öğretmeni Eğitimci-Yazar Bestami Yazgan, Nevşehir’de düzenlenen söyleşi ve imza gününde öğrencilerle buluştu.

Yeni Şafak
10:49 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:52 - 22/01/2015 Perşembe
IHA
Nevşehir’de bulunan Özel Altınyıldız Koleji tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Kitap Şenliği’ne katılan Eğitimci-Yazar Bestami Yazgan’a öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Okul konferans salonunda düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Yazgan, daha sonra kitaplarını imzaladı. Etkinlik sonunda okul müdürü Mehmet Eravcı tarafından Yazgan’a teşekkür plaketi verildi.


Öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Yazgan, “Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsa çiçeği kitaplar olurdu. Dünyanın en güzel iki çiçeği ile birlikte olduğum için çok mutluyum. İnsan için hafızamız ne kadar önemliyse insanlık içinde kitap o kadar önemlidir. Kitaplar insanlığın hafızasıdır. “İnsanlarımız çok okumuyor” diye yakınacağımıza yazarlar fildişi kulelerinden çıkıp okuyucu ile beraber olmalı. Hizmeti nasıl toplumun ayağına götürüyorsak kitabı da okuyucuya götürmemiz gerekir” dedi.

 
#Bestami Yazgan
#edebiyat
#çocuk edebiyatı
9 yıl önce