|

Beştepe'de güvenlik zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıda terör saldırıları ile Irak ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Yeni Şafak
16:20 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:45 - 15/12/2016 Perşembe
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısı sona erdi.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili üst düzey bürokratların da katıldığı toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 32. Muhtarlar Toplantısı'nda Anayasa'dan aldığı yetkiye dayanarak bütün terör örgütlerine karşı 'milli seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı. Erdoğan, şu an yaşadığımız dönemin en az İstiklal Harbi kadar önemli ve kritik olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ülkemiz adı konulmamış Sevr tehdidi ile karşı karşıya. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.



  • Türkiye ve Rusya garantör
  • Esed rejimi ve İranlı komutasındaki örgütlerin saldırısı altındaki Halep'te ateşkes bu sabah yeniden başladı. Hizbullah'In yaptığı açıklamada ateşkes haberi doğrulanırken, sürecin sorunsuz işlemesi halinde bölgede yaşayan sivillerin otobüslerle tahliyesinin hızlandırılması beklendiği belirtildi.
  • Türk istihbarat kaynakları ise, Türkiye ve Rusya arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından ateşkesin sağlandığını anlattı.
  • Kaynaklar, Türkiye'nin muhalifler, Rusya'nın ise rejim güçleri adına garantör olduğunu bildirdi.
  • Kuşatma altındaki bölgeden çıkanların Halep'in güneybatısında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline geçmeleri bekleniyor. Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib, Hatay'ın karşısına denk düşüyor.



#Recep Tayyip Erdogan
#Beştepe
7 yıl önce
default-profile-img