|

Beyaz kod veren doktor: Ölen amca için üzgünüm

Giresun'da yatalak eşinin ilaçlarını temin etmek için sağlık merkezine giden 82 yaşındaki Yusuf Topal'a, tartıştığı doktor tarafından beyaz kod verilmişti. Polislerin biber gazı sıkarak, tokat atarak ve ters kelepçe takarak müdahale ettiği Topal, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Topal'ın ölümünün ardından açıklama yapan doktor, "Ölen amca için üzgünüm" dedi.

Yeni Şafak
10:31 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 10:41 - 3/08/2018 Cuma
DHA
Giresun'da yaşanan olayda 'beyaz kod' veren doktor ölen yaşlı adamla ilgili ilk kez konuştu.
Giresun'da yaşanan olayda 'beyaz kod' veren doktor ölen yaşlı adamla ilgili ilk kez konuştu.

Giresun 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli kadın doktor Ö.Y. geçtiğimiz günlerde ilaç yazdırmak isteyen yaşlı bir adam için beyaz kod vermiş ve olay yerine gelen polisler hasta yakını yaşlı kişiyi yaka paça gözaltına almışlardı.

Biber gazı sıkılan ve ellerine kelepçe takan yaşlı adam kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiş, olayın ardından hem polisler hem de doktor açığa alınmıştı.

Olayın ardından Topal'ın ailesi doktordan, doktor Özlem Y. ise görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Topal'dan şikayetçi olmuştu.

"Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu"

Soruşturma sürerken Topal'dan şikayetçi olan o doktor, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

Topal hakkında, "Vefat eden amca için tabii ki çok üzgünüm" ifadesini kullanan doktor, "Bizler birer hekim olarak değil birinin ölmesini, burnunun kanamasını istemeyiz" mesajını paylaştı.

Özlem Y. ayrıca sosyal medya üzerinden kendisine destek mesajı gönderenlere de teşekkür etti, "Yalnız değilim! Yalnız değiliz! Güçlüyüm, güçlüyüz!" paylaşımında bulundu.

#Beyaz Kod
#Giresun
#Doktor
#Yaşlı Adam
6 yıl önce