|

Bilal Erdoğan neden masadaydı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgizistan ziyaretinde heyette Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın yer alması CHP'liler tarafından manipülasyon yapılmak istendi. Ancak Bilal Erdoğan'ın başkanlığını yürüttüğü konfederasyon Dünya Göçebe Oyunları'nın ana sponsoru olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Şafak
14:20 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:28 - 6/09/2018 Perşembe
Diğer
Kırgızistan'daki toplantıdan görüntü
Kırgızistan'daki toplantıdan görüntü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu Twitter'da Bilal Erdoğan'ın hangi sıfatla Kırgızistan'da olduğunu yazarak algı oluşturmak istedi. Oysa ki Kırgızistan ziyareti sonucunda 2020 Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de gerçekleştirileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Etnospor Konfederasyonu'nun resmi Twitter sayfalarından açıklandı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Dünya Göçebe Oyunları'na ana sponsor olarak destek veriyor. Konfederasyon Göçebe Oyunları'nın ana sponsoru olarak çalışmalarını sürdürüyor.

"GÖÇEBE OYUNLARI'NI 2020'DE ÜLKEMİZDE DÜZENLEYECEĞİZ"

İkili görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada ülke arasında siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri geliştirme konusunda ortak kararlılığı gördüklerini vurgulamıştı. Sabah'ta yer alan habere göre, Erdoğan açıklamasında şunları söylemişti:
"İş forumunda yatırımları teşvik edecek her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek olan Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii'nin açılışını gerçekleştirdik. 3. Göçebe Oyunları'nın açılışına katıldık. Kırgızistan'ın dünya kültür mirasına kazandırdığı bu oyunları 2020 yılında inşallah ülkemizde düzenleyeceğiz."


ETNOSPOR'UN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi temaslarında oğlu Bilal Erdoğan'ın da yer alması dikkat çekmişti. Bilal Erdoğan'ın Kırgızistan'daki rolü de böylece belli oldu. Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanlığı görevinde bulunan Bilal Erdoğan'a bağlı Etnospor'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle;

  • "Kırgızistan'da, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan, Kırgızistan Meclis Bşk. Sn. Dastanbek Cumabekov ve Etnospor Başkanımız Sn. Necmeddin Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantı sonucunda 2020 Yılında Dünya Göçebe Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir."
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#CHP
#Bilal Erdoğan
6 yıl önce