|

Bingöl şehitleri için tören

Bingöl'de PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polislerin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Yeni Şafak
19:22 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 16:23 - 2/08/2016 Salı
AA

Bingöl'de, terör örgütü PKK mensubu teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirildiği terör saldırısında şehit olan 7 polis memuru için Bingöl'de tören düzenlendi.



Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden alınan şehit Hasan Koçer, Bekir Deniz, Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül, Duran Melemir ve Osman Eray Karademir'in Türk bayrağına sarılı tabutları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okunarak dua edildi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, ipleri dış güçlerin elinde olan terör örgütlerinin ve onların arkasındakilerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.



"Milletimizin şehitleridir"


Yaşanan acılara rağmen Türkiye'nin yürüyüşüne devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Bu şehitler artık hepimizin evlatlarıdır. Bu şehitler sadece ailelerimizin değil, Bingöllümüzün ve bütün milletimizin şehitleridir. Onlar artık hepimizin evlatlarıdır ve onların aileleri bize kutsal birer emanettir. O ailelere de bir nebze de olsa vefamızı göstermek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz." diye konuştu.



Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş da katıldı.


#Bingöl
#Terör saldırısı
#Şehit
#Cenaze töreni
8 yıl önce