|

Bingöl’de bir terörist teslim oldu

Bingöl’de terör örgütü PKK’ya mensup bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Yeni Şafak
20:09 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 21:02 - 6/08/2017 Pazar
IHA
Bingöl’de bir terörist teslim oldu
Bingöl’de bir terörist teslim oldu
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde terörle mücadele kapsamında Bingöl ili Yayladere ilçesi Kalkanlı köyü mevkiinde yapılan operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur” denildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, kent genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesinin kararlılık ile süreceği kaydedildi.

Mühimmat ve malzeme bulunan sırt çantası ele geçirildi

Öte yandan kentte bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Adaklı ilçesi Döşlüce Mahallesi mevkiinde yapılan arama faaliyeti esnasında bir sırt çantası ele geçirildi. Sırt çantası içinde 2 adet boş mühimmat kutusu, 1 adet Bixi mühimmatı, 2 adet şemsiye, 1 adet enjektör, 1 adet düzenek anahtarı, 16 adet kalem pil, 2 adet büyük pil, 1 ampermetre, yaşam malzemesi ve 2 adet uyku tulumu olduğunu öğrenildi. Bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.
#Bingöl
#PKK
#Terör
7 yıl önce