|

Bir tek terörist kalmayacak

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin harekatının 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı. Afrin’de 8-10 bin civarında terörist olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, bölgenin tüm terör örgütlerinden temizleneceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım’ın basın bilgilendirme toplantısına Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de katıldı.
Başbakan Yıldırım’ın basın bilgilendirme toplantısına Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de katıldı.

Gazete ve TV’lerin sahipleri, yöneticileri ve temsilcilerini Vahdettin Köşkü’nde kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı’na basının desteği için teşekkür etti. Bu tabloyu 15 Temmuz’daki birlik ve beraberliğe benzeten Yıldırım, yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, medya kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerine, toplantıya gelmeden gazetelerin birinci sayfalarını incelediği ve çok büyük bir mutlulukla Türkiye’nin tek yürek olarak hadiseyi karşıladığını gördüğünü belirtmesi dikkat çekti.

30 KM. DERİNE İNİLECEK

Toplantıya Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de katıldı. Harekatın 4 safhada yapılacağını ve 30 km. derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını belirten Yıldırım, Afrin’de 8-10 bin civarında bir terörist varlığı olduğunu anlatarak, bölgenin yerleşik tüm terör örgütlerinden temizleneceğini, bu konuda kararlılığın tam olduğunu anlattı. Harekatın Münbiç’le devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapmayan Başbakan, “ABD’nin bir sözü var, bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

KARA PROPAGANDA VAR

Yıldırım, “Esasen terör örgütü PKK, YPG, PYD’nin dünya kamuoyunu etkilemeye çalışmak için kullandığı kara propagandanın tam tersi var burada. ‘Kürtleri öldürmek için, bölgede Kürtleri yok etmek için Türk ordusu operasyon başlattı’ şeklindeki konu, tamamen orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, sivil, gücü, imkanı olmayan insanları kurtarmaya yönelik bir faaliyettir. İşin özü bu” dedi.

HAREKÂT HUKUKA UYGUN

Sivil halkın zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirten Yıldırım, “Harekât uluslararası hukuk temelinde, BM Sözleşmesi’nin 51. maddesine dayandırılarak, meşru müdafaa hakkı olarak yürütülüyor. Ayrıca BM’nin Güvenlik Konseyi’nde aldığı terörle mücadeleye ilişkin 1373, 1624, 2170, 2178 sayılı kararları uyarınca, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı esasına göre yürütülüyor” diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#Afrin
#TSK
6 yıl önce