|

Biz gençler 7 Haziran’ı unutmadık

Yeni Şafak ve Tvnet referandum araçlarından birinin batıdaki durağı Balıkesir oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:26 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak ekibi olarak seçmene referandumla ilgili görüşlerini sorduk.
Yeni Şafak ekibi olarak seçmene referandumla ilgili görüşlerini sorduk.

Balıkesir'de aynı zamanda Başbakan Yıldırım'ın mitingini de yakından takip ettik. Kuvay-i Milliye Meydanı'nda yapılan mitinge vatandaşların ilgisi yoğundu. Sabahın erken saatlerinde alana akın eden vatandaşların katılımıyla yaklaşık 30 bin kapasiteli meydan hıncahınç doldu. Katılımcılara 'Niçin Evet' kartları dağıtılarak yeni sistemle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Biz de Yeni Şafak ekibi olarak seçmene referandumla ilgili görüşlerini sorduk.



GELECEĞİN TÜRKİYE'Sİ


Şeyma Aslan (öğrenci): “Yeni sistemle gençlerin önemi daha da artıyor. Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi, gençleri küçük yaştan itibaren milletvekili olacak nitelikte kendilerini geliştirmesi için teşvik edici olacak. Partiler de kendi bünyesinde gençlere daha çok yer açacak. Zaten Avrupa'da en genç nüfusuna sahip ülke olarak gençlere daha fazla yatırım yapılmalı. Bu nedenle 16 Nisan, geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için atılacak ilk temel olacaktır.”


KOALİSYONLAR BİTECEK


Sinem Çilengi (öğrenci): “Artık tek başına iktidar teminat altına alınacak. Ülkemizin düzeni ve geleceği için bunu çok önemsiyorum. Yaşımız gereği eski dönemleri, koalisyon günlerini bizzat yaşamadık ama biz de 7 Haziran sonrası koalisyon hükümeti gördük. Muhalefet partileri ülkenin çıkarını bir kenara bırakıp şahsi hesap derdine düştüler. O günleri hâlâ hatırlıyorum. Yeni sistem sayesinde bunlar yaşanmayacak. Özellikle bu nedenle referandumda ben de 'evet' diyeceğim.”



Ülkenin selameti için


Mustafa Yıldız (çiftçi):

“Eski dönemlerden edindim tecrübeyle sandığa gideceğim. Ülkemizin selameti için referandumda 'evet' diyeceğim. 55 yaşındayım. Eski Türkiye'yi çok iyi biliyorum. O günlere geri dönmek istemiyoruz. 15 Temmuz'da bunu yapmaya çalıştılar. Çok şükür başarılı olamadılar. 3 çocuğumu da çiftçilik yaparak büyüttüm. Hem çiftçilik hem hayvancılık yapıyorum. Eski hükümetlere nazaran bu hükümet daha çok destek veriyor. Ancak üreticiye daha çok sahip çıkmalarını, komisyoncu ve büyük perakende firmalarının altında bizleri ezdirmemelerini istiyoruz.”



Bu sistem çöktü


Alpaslan Yılmaz (mevsimlik işçi):

“Parlamenter sistem çöktü. Tam anlamıyla parlamenter sistem bile uygulanmadı bu ülkede. İçeriden vesayetçiler, dışarıdan da Türkiye düşmanları hep bu halkın aleyhine çalıştılar. Bakın Avrupalılar da açıkça 'hayır' kampanyası yapıyor. Demek ki yeni sistem onların menfaatine ters. O zaman bizim için hayırlıdır. Ama inşallah 16 Nisan'da bu içerideki ve dışarıdaki düşmanlara gereken cevabı vereceğiz. Bizim hiçbir şahsi beklentimiz yok. Şeker fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Bazı seneler çalıştığım gün, işsiz gün sayısından fazla oluyor ama hiçbir zaman devletimize hainlik yapmıyoruz.”



15 Temmuz'dan 16 Nisan'a


Hasan Demiraslan (AK Parti Balıkesir İl Başkanı):

“Araziye çıktık. 15 Temmuz'da sokağa çıkan Balıkesir, 16 Nisan'da da büyük bir 'evet' diyecek. Şu anda istikrarlı bir gidişat olsa da bu Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın uyumlu çalıştığından oluyor. Eskilerde gördük, farklı görüşler olduğunda çiftbaşlılık ülkemizi geriye götürdü.”


#Balıkesir
#16 Nisan
#Referandum
7 yıl önce