|

Boğaziçi Köprüsü‘nde metrobüs kazası

Boğaziçi Köprü gişelerinde kontrolden çıkan bir metrobüs, bariyerlere çarptı. Kazada metrobüste bulunan yolculardan biri yaralandı. Kaza sonrası İETT'den yapılan açıklamada, kazanın sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği ve bir yolcunun hafif yaralandığı ifade edildi.

Yeni Şafak
10:43 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:23 - 22/06/2015 Pazartesi
IHA

Kaza, saat 10.00 sıralarında, Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakasına geçişinde bulunan gişelerde meydana geldi. Avcılar - Söğütlüçeşme seferini gerçekleştiren Kemal Özer yönetimindeki 34 TN 2950 plakalı metrobüs, Boğaziçi köprüsü çıkışında kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kaza esnasında metrobüste bulunan yolculardan Erol Alıcı yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Diğer yolcular ise kazayı yara almadan atlattı.



Metrobüs şoförü Kemal Özer, soruları cevapsız bırakırken, görgü şahidi vatandaşlar "Metrobüs süratli bir şekilde geldi. Sol kaldırıma vurdu. Sonra bariyerlere vurdu ve buraya girdi. Bir kişi hafif yaralı, belini vurmuş. Diğer yolcularda bir şey yok" dedi.



Metrobüs vinç yardımıyla kaldırıldı


Kaza yapan metrobüs, vinç yardımıyla çekildi. Lastiklerinin altına taş koyarak çekilen metrobüs, uzun uğraşlar sonucunda vinç yardımıyla kaldırılabildi. Çalışmalar sırasında metrobüsün vinç aracına çarptığı da görüldü. Güçlükle çekilen metrobüs, Söğütlüçeşme'de bulunan parka çekildi.



İETT'den kaza açıklaması


Boğaziçi Köprüsü'nde meydana gelen kazaya ilişkin İETT tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Boğaziçi Köprüsü'nde bugün saat 10:15 civarında 34 AS (Avcılar-S.Çeşme) hattındaki metrobüs kazası, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucunda meydana gelmiştir. Erol Boyacılı isimli yolcumuzun hafif yaralandığı kazada Metrobüsün ön tarafında da hafif maddi hasar meydana gelmiştir.Yaralanan yolcumuz, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edilmiş ve taburcu edilmesi beklenmektedir.



Kaza yapan araç ise, kaza yerine gelen Yol Bakım Müdürlüğü ve İETT çekici araçları yardımı ile saat 11:20'de çekilmiştir. Kazadan dolayı seferlerde ve araç geçişlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır." denildi.






#metrobüs
#metrobüs kaza
#boğaziçi köprüsü kaza
#metrobüs yoldan çıktı
9 yıl önce