|

Bot alabora oldu: 1 asker kayıp

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Büyük Menderes Nehri'ne açılan içerisinde 4 kişinin bulunduğu bot kanalda alabora oldu, 1 üsteğmen kayboldu.

11:55 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 15:29 - 3/02/2015 Salı
IHA

Kabaağaç mevkisinde ördek avlamak amacıyla botla Büyük Menderes Nehri'ne açılan ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu bot, bir süre sonra alabora oldu. 3 kişi yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı, 1 kişi ise kayboldu.


AFAD, jandarma ve Denizli Büyükşehir Belediyesi kurtarma ekipleri, Kabaağaç mevkisindeki arama çalışmalarını sürdürüyor. Nehirde kaybolan Üsteğmen Burak İz'in, İstanbul'daki 4. Kara Havacılık Alayı'nda helikopter pilotu olarak görev yaptığı ve yıllık izin nedeniyle memleketi Denizli'ye geldiği öğrenildi.



Kabaağaç Köyü Muhtarı Süleyman Ay, kıyıya ulaşmayı başaran İsmail, Özgür ve Önder Kaval kardeşler ile Üsteğmen İz'in ördek avlamak amacıyla botla nehre açıldıkları bildirildi.


Kardeşlerin sudan çıktıktan sonra köye gelerek olayı anlattıklarını, bunun üzerine jandarma ve diğer ilgilileri haberdar ederek acil yardım istediklerini aktaran Ay, şöyle devam etti:


"Olaydan sağ kurtulan kardeşler ördek avına çıktıklarını, su debisinin fazla olması nedeniyle bir süre sonra botlarının alabora olduğunu anlattı. Olay yerine giderek suya girdik ama akıntının fazlalığı ve suyun çok bulanık olması nedeniyle bir sonuç elde edemedik."


Öte yandan Burak İz'in kayıp olduğu haberini alan yakınları, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.


Sağlık kontrolleri yapılan 3 kardeş ise ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakola götürüldü.

#jandarma
#bot
#alabora
#kayıp
#üsteğmen
9 yıl önce