|

Bu memlekete çivi çakmadılar

Başbakan Yıldırım, bu seçimin yapım ekibiyle yıkım ekibi arasında geçeceğini söyledi. Muhalefetin vaadlerini eleştiren Yıldırım, “Öyle vaadler veriyorlar ki şaşıyoruz. Bu vaadleri verenlerin geçmişinde tek bir eseri yok. Bu memlekete tek bir çivi çaktıkları yok. Ancak bunlar AK Parti’nin yaptığı işlere taş koymuşlardır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:09 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Bayraklı ilçesinde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Yıldırım, Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki mitingde İzmir ve tüm Türkiye’nin coşkusu ile çok daha büyük zaferlere imza atacaklarını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Bayraklı ilçesinde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Yıldırım, Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki mitingde İzmir ve tüm Türkiye’nin coşkusu ile çok daha büyük zaferlere imza atacaklarını söyledi.

İstabul’un Bağcılar ve İzmir’İn Bayraklı ilçelerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin sorumsuzca verdiği seçim vaatlerini eleştirdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi: Türkiye’de son 16 senede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Türkiye’nin aydınlık yarınları için milletin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz çalıştık. Bu sürede en büyük desteği sizden gördük. Her zaman yanımızda oldunuz. Darbelerde de yanımızdaydınız. Kumpaslarda da yanımızdaydınız. Sıkıntıda da yanımızdaydınız, güzel günlerde de yanımızdaydınız.

ONLARA RAĞMEN YAPTIK

Seçim üzeri adaylar çıktı meydana. Aman ya Rabbim, ne vaatler, ne vaatler. Öyle vaatler veriyorlar ki şaşıyoruz. Fakat diyoruz ki bu vaatleri verenlerin şöyle bir geçmişine bakalım. Bakıyoruz, tek bir eserleri yok. Bu memlekette tek bir çivi çaktıkları yok. Taş üstüne taş koymuş değiller. Ancak bunlar AK Parti’nin yaptığı işlere taş koymuşlardır. Onlara rağmen AK Parti bu işleri yaptı, bu başarıları kazandı.

BUNLAR YIKIM EKİBİ

Vatandaş söylenen söze bakar, ondan sonra da kimin söylediğine bakar. Ona göre de kararını verir. AK Parti’nin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. 15 yıl boyunca, dağ gibi hizmetleri kazandıran AK Parti’dir. Sorunları torunlara bırakmayan AK Parti’dir. Dünyada son 10 yılda 10 büyük proje yapıldı, bu 10 büyük projenin 6’sını Türkiye yaptı. AK Parti yapım ekibidir. Bir de yıkım ekibi var unutmayın. Bu seçim, yapım ekibiyle yıkım ekibi arasında geçecek. Yapım ekibini siz biliyorsunuz değil mi? Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan.

BOŞ KONUŞUYORLAR

Şimdi bu yıkım ekibinin muhalefet adaylarının söylediklerinde bir tane ortak nokta var. Çok şey söylüyorlar, çok konuşuyorlar, hoş konuşuyorlar, boş konuşuyorlar. Ama bir tane ortak söyledikleri şey var: ‘Biz iktidar olursak, daha doğrusu amacımız iktidar olmak değil, Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek.’ Bağcılar soruyorum, Recep Tayyip Erdoğan’ı indirebilirler mi? O halde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyoruz.

NEFES NEFESE EDİRNE’YE GİTTİ

Terörle ve FETÖ’yle mücadele konusunda Millet İttifakı’nın bir söylemi yok. Bunların hiç terörle mücadele, FETÖ ile mücadele gibi bir şey ağızlarından çıktı mı? Çıkmaz. Çünkü aday olur olmaz Edirne’ye nefes nefese giden, halkı isyana çağıran, PKK’nın sözcüsü durumundaki hapishanedeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden Muharrem İnce’den bu ülkede terörle mücadele gibi bir şey duyamazsınız. Terörle mücadele, terörü sevenlerle kol kola girerek yapılmaz. Terörle mücadele Kandil’de yapılır, Fırat Kalkanı’nda yapılır, Afrin’de yapılır. Terörle mücadele bayrakla, devletle, vatanla, milletle yapılır.

  • Terör unsurlarını temizleyeceğiz
  • Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluşan Yıldırım, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile o bölgeyi DEAŞ’tan, YPG’den, PYD’den temizlediklerini söyledi. Zeytin Dalı Harekatı’yla da Afrin’i temizlediklerini aktaran Yıldırım, “Bakın bunları ‘Türkiye niye yapıyor?’ diyorlar, El Bab’da, Cerabrus’da, Rai’de, Afrin’de, burada bu PKK uzantısı, PYD, YPG teröristleri oradaki Araplara Kürtlere, Türkmenlere, Ezidilere eza, ceza veriyorlar, evlerini ellerinden alıyorlar, çocuklarını askere alıp çocuk yaşta ellerine silah veriyorlar. 350 bin kişi evlerini terk etti gitti. Bunların bir kısmı Türkiye’ye bir kısmı, Ürdün’e gitti” dedi. Yıldırım, bu harekatı yaptıktan sonra Türkiye’den 180 bin Suriyeli’nin evlerine geçerek normal hayatlarına döndüğüne dikkat çekerek, “Şimdi soruyorlar ‘Suriyeliler ne olacak?’ Suriyelilerin ne olacağını Fırat Kalkanı’nda görüyoruz, Afrin Harekatı’nda görüyoruz. Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç’te de göreve başladı. Şimdi orada da bu terör unsurlarını temizlemek için gereken çalışmaları Amerika ile birlikte yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düşmanlarımıza fırsat vermeyiz

Türkiye üzerinde bir plan olduğunu belirten Yıldırım, “Plan çok açık: Türkiye’nin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Böylelikle Türkiye’yi terbiye edeceklerini sanıyorlar. Bu planın önündeki en büyük engeli de Recep Tayyip Erdoğan olarak görüyorlar. Onun için uyanık olacağız, düşmanlarımıza fırsat vermeyeceğiz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi. Bağcılara yapılan hizmetleri vatandaşların zaten bildiğini dile getiren Yıldırım, “Hizmetlerin devamı için hazır mısın Bağcılar? 24 Haziran’da yeni bir sayfa açacak mıyız? Bu kutlu yürüyüşte bizimle beraber misiniz?” ifadelerini kullandı.

#Binali Yıldırım
#Seçim
#Terör
6 yıl önce