|

Bu yaz sıcak geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaz mevsiminin hem teröristler hem destekleyenleri için sıcak geçeceğini vurgulayıp, “Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirene kadar durmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:57 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin önemli bilgiler verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bugün 35. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda 415 kilometrekarelik alan ve hakim tepeler kontrol altına alındı. Kahraman askerlerimiz, bölücü terör örgütünün Türkiye’ye karşı saldırıları için özenle hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrin’e ilerliyor. Bu sürecin stratejisi, taktikleri, yol haritası vardır ve bu yol haritasını da bizim yavaş yavaş uygulamaya koymamız gerekir. Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz.

VİCDANSIZ, AHLAKSIZ

Bizi en çok üzen, müttefikimiz olarak gördüğümüz, derin ilişkilerimizin bulunduğu kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık, hatta ciddiyetsizliktir. İşte dün bu ülkelerden (ABD) birinin güya savunma bakanlığı sözcüsü, utanmadan Afrin’de sivillerin öldüğünü, insanların şiddet yüzünden evine dönemediğini söylüyor. Be vicdansız, be ahlaksız! Doğu Guta’da her gün yüzlerce çocuğun, kadının, yaşlının alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun, burada teröristlere karşı verilen bu mücadeleden rahatsızlık duyuyor ve yalan yanlış haberler yayıyorsunuz!..

YALANLARA KARNIMIZ TOK

Türk ordusu bugüne kadar tek bir sivilin dahi zarar görmemesine dikkat ettiği için bu süre uzadı. Eğer biz sivil, terörist ayırd etmeseydik çoktan zaten Afrin bitmişti. Onun için Afrin’in böyle takdim edilmesini şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin artık bu yalanlara, boş vaadlere, oyalama taktiklerine karnı tok. Artık terör örgütünün yanında kimin olduğuna, ona silahı kimin verdiğine, parayı kimin aktardığına ve desteği kimin sağladığına bakıyoruz.

BU YAZ SICAK GEÇECEK

Terörün nasıl beslendiği belgelerle ortada. Bu yaz hem terör örgütü için hem onu destekleyenler için sıcak geçecek, öyle görünüyor. Önce Münbiç’i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat’ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz.

  • İşte meydan
  • İdlib ve Halep’in durumunun ortada olduğunu belirten Erdoğan, rejimin kendi topraklarını kurtarmanın gayreti içerisinde olmadığına dikkat çekti. Erdoğan, rejimin göç edenlerle ilgili “onlardan kurtulduk” dediğini söyledi.
  • Erdoğan, bütün binaların yerle yeksan olduğuna işaret ederek, “Böyle bir dertleri yok. Ama biz bu yola baş koyduk. Varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar, ‘işte meydan’ diyoruz. Terör örgütünün arkasından bayrak sallamakla demokrat olunmaz, özgürlük yanlısı olunmaz, hak ve adalet müdafii hiç olunmaz. Bu şekilde, olunsa olunsa, terör örgütü yardakçısı olunur. Biz gerçek demokratlarla, gerçek devlet adamlarıyla görüşmeye, konuşmaya her zaman varız, hazırız. Yeter ki onlar terör örgütü yardakçılığıyla değil, vasıflarıyla karşımıza çıksın. Şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetine sahip çıkarak bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız” dedi.
BBP ittifaka listeden giriyor

Partililere, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin kanun teklifiyle ilgili ayrıntıları paylaşan Erdoğan, “Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partiler, seçim pusulasındaki ittifak bölümünde yer almayacak ama aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı şekilde bu oluşumda temsil edilecek. Logosu yok ama A veya B partisinin listesinde yer almak suretiyle seçilme şansını yakalayabilir. Örneğin Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan partiler ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebilecek” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#politika
#İttifak
6 yıl önce