|

"Bunlar mı hükümete laf söylüyor?"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısından sonra yaşananlara ilişkin, "Bir tanesi daha olay sıcakken devleti katil ilan etti, 'Devlet halkımızı öldürüyor' dedi. Acının üstüne basarak siyaset yaptı. Diğeri hiç görüşmeye gelmedi. Bir tanesi geldi, meğer kampanya için gelmiş, ortak bir açıklamayı bile kabul etmedi. Bunlar teröre, teröriste, terör örgütüne mi laf söylüyor, terörle mücadele eden hükümete mi laf söylüyorlar"

Yeni Şafak
19:52 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 16:55 - 25/10/2015 Pazar
AA

Akdoğan, AK Parti Etimesgut ilçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin partiler için değil, Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.



Seçmenin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananları değerlendirerek oyunu kullanacağını kaydeden Akdoğan, muhalefet partilerinin ülkenin geleceği için sorumluluk almadığını dile getirdi.



Akdoğan, siyasi partilerin amacının iktidara gelmek ve halka hizmet etmek olduğunu ifade ederek, "Bugün sorumluluk almıyorsan ne zaman alacaksın? Tek başına iktidar olamayacağın belli. Koalisyon ortağı olarak yönetime gelmen ve hizmet etmen lazım ama sen bundan kaçtın. Şimdi 'Biz şart öne sürdük kabul etmediler' diyor. Böyle bir şey yok. Onlar konuşulamadı bile ve her şeye 'hayır' diyen bir anlayış ortaya çıktı" diye konuştu.



"Acının üstüne basarak siyaset yaptı"

Muhalefet partilerinin terörle mücadelede ortak bir duruş sergilemediğine işaret eden Akdoğan, "Acı günleri paylaşabildiler mi? Yüreklerimiz birlikte atabildi mi? Siyaset kurumu bir araya gelebildi mi? Bir tanesi daha olay sıcakken devleti katil ilan etti, 'Devlet halkımızı öldürüyor' dedi. Acının üstüne basarak siyaset yaptı. Diğeri hiç görüşmeye gelmedi. Bir tanesi geldi, meğer kampanya için gelmiş, ortak bir açıklamayı bile kabul etmedi. Bunlar teröre, teröriste, terör örgütüne mi laf söylüyor, terörle mücadele eden hükümete mi laf söylüyorlar" ifadesini kullandı.



Akdoğan, 7 Haziran sonrasında muhasebesini en iyi yapan ve ona göre çalışan tek partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, AK Parti'nin beyannamesinde vaatlerin yanı sıra reformlar ve projeler olduğunu belirtti.



"Senin başardığın, kazandığın bir şey yok"

Diğer partilerin beyannamesinde projeler ve reform niteliğinde çalışmalar olmadığını söyleyen Akdoğan, şunları kaydetti:



"Şimdi hangi mesele olsa 'Ben çözerim' diyor. Sen hayatın boyunca neyi çözdün? Sen neyi başardın? SSK'yı batırdın, 6 seçime girdin, hepsini kaybettin. Senin başardığın, kazandığın bir şey yok. Şimdi millet önüne çıkıyorsun, 'Ben çözeceğim' millet sana niye inansın. Eğer senin bir sihirli formülün vardıysa özellikle terör konusunda, bunu neden söylemedin, neden açıklamıyorsun. Çünkü senin bir fikrin yok. Kılıçdaroğlu, yıllardır CHP'nin başında bir politika önerdiğini duydunuz mu? Mecliste tartışılsın diye 'Çözüm Süreci Komisyonu' kurduk. Sen üye vermedin. Şimdi meclis çözsün diyorsun. Biri 6, diğeri 11 seçim kaybetti gitmiyor, sonra da birilerini istifaya davet ediyorlar."



Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo hakkındaki iddialarına da değinen Akdoğan, "Çok önemli şeyler biliyorum, devlet taahhüt verdi' dedi. Açıkla. 'Çok önemli ama açıklamam'. Bunun adı siyasi şantajdır. Ne biliyorsan açıkla kardeşim, ne biliyorsan. Bur müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıp bir şeyler tutturabilir miyimin peşindeler" şeklinde konuştu.



Akdoğan, bugünkü beraberliğin sigortasının ve teminatının AK Parti'nin birlik siyaseti olduğuna işaret ederek, bazı partilerin Şırnak'a, Van'a ve Hakkari'ye gitmeyerek kendilerini milliyetçi olarak nitelendirdiğini söyledi.



"Yanı başımızda yüz binlerce insan katlediliyor, gözümüzü mü kapatacağız"

Karanlık odakların Türkiye'nin bölgesel bir aktör olmasından rahatsız olduğunu ifade eden Akdoğan, bu düşünceden yola çıkarak bu odakların AK Parti'yi bitirip ve Türkiye'ye istikamet vermeye çalıştığını aktardı.



Türkiye'nin dünyadaki tüm mazlumlara sahip çıktığını ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:



"Yanı başımızda yüz binlerce insan katlediliyor, gözümüzü mü kapatacağız. Bunlara biz insani olarak, ahlaki olarak, vicdani olarak kucak açmak zorundaydık. Kılıçdaroğlu diyor ki 'Bir sürü derdimiz var, bunlarla mı uğraşacağız'. Bunlarla mı dediği o 2,5 milyon kadın, çocuk, gariban. Böyle bir şey var mı, senin insanlığın kurudu mu ya, nerede kaldı. Sen bu insanlara değer vermiyorsan, kendi insanına da değer vermezsin. Mazlumun milliyeti olmaz. İnsanlar ölümden kaçıp sana gelirken duvar mı örecektik, gidin orada ölün mü diyecektik."



Akdoğan, konuşmasının ardından AK Parti'ye katılan 12 kişiye parti rozeti taktı.



#yalçın akdoğan
#açıklama
#muhalefet
8 yıl önce