|

Burhan Kuzu'dan sert yanıt: Hepsini dava edeceğim

FETÖ korumasında yüzlerce kilo uyuşturucuyu batıya sevk eden ve bu sevkiyattan kazandığı paralardan FETÖ'ye himmet veren uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin neden tahliye edildiğine dair soru işaretleri geçerliliğini koruyor. Kararı veren 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan'ın "Beni Ankara'dan birileri arayıp devletin bu konuda duyarlılığı var" dediği iddia edilip, Burhan Kuzu ismi ortaya atılmıştı. Yenisafak.com'a açıklama yapan Kuzu, "Türkiye'de FETÖ konusunda üzerine bir şey kalacak son kişiyim. Bu işin peşini bırakmayacağım. Kim bu davayla benim adımı birleştirme gayretindeyse, onu dava edeceğim" şeklinde konuştu.

Sertaç Aksan
12:19 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 20:39 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Uyuşturucu baronu Zindaşti, Ömer Faruk Kavurmacı ve Burhan Kuzu.
Uyuşturucu baronu Zindaşti, Ömer Faruk Kavurmacı ve Burhan Kuzu.

Uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti, Türkiye'nin özellikle son dönemlerde sıkça duyduğu bir isim.

FETÖ'cü eski savcı Zekeriya Öz'ün 'gizli tanık'ları arasında yer alan uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti, o dönemde 'terazi' kod adıyla verdiği kumpas ifadelerle Balyoz ve Hrant Dink davalarının hakimlerinin görevden alınmasına sebep olmuştu.

ABD'nin Türkiye'den istediği isimle görüştü

Güvenlik güçlerinin kayıtlarına göre Zindaşti, ABD İstanbul Konsolosluğu İrtibat Görevlisi olan ve FETÖ'den tutuklanan Metin Topuz'la da görüşme trafiği olan bir isim.

Kendisi yerine kızı öldürüldü

  • 2014 yılında Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve eşinin yeğeni Devrim Öztunç İstanbul'da bir cip içerisinde kurşunlanarak öldürülmüştü.
  • Bu olayın ardından 22 Aralık 2014'te Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar, Küçükçekmece'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybetmişti.
  • Zindaşti, yanlış kişileri öldürdüğü bilgisi üzerine bu kez farklı bir ismi Dubai'de infaz ettirdi. Dubai'deki infazı gerçekleştiren katil ise Panama'da öldürüldü.
  • Avukata restoranda kurşun
  • Olaylar bitti diye düşünülürken bu kez de Avukat Kudbedin Kaya restoranda yemek yerken kurşunlanarak hayatını kaybetti. Kaya, Zindaşti'nin kızının öldürülmesi davasında azmettirici olarak yargılanan Orhan Ünğan'ın avukatıydı.
  • Türkiye, Panama ve Dubai'de cinayetler işlendi. Bunların da Zindaşti'nin kızının öldürülmesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Drone'lu baskınla yakalandı

Yakın çevresinde ve ikameti etrafında aldığı üst düzey güvenlik önlemleri nedeniyle İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin adeta film gibi bir takiple yakaladığı Zindaşti için drone kullanılmıştı.

Operasyonun ardından Zindaşti, 2'si polis 5 adamıyla tutuklanmıştı.

Gece yarısı gelen tahliyenin ardından sırra kadem bastı

Türkiye'nin bütünüyle Cemal Kaşıkçı olayına kanalize olduğu günlerde sessiz sedasız gerçekleşen tahliye, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

19 Ekim Cuma uyuşturucu baronunun avukatı İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu.

Kararın Silivri'den gece yarısı çıkan Zindaşti ve adamları için soruşturma savcısı Ercan Devrim itiraz başvurusunda bulundu. Devrim, Zindaşti ve adamlarının yeniden tutuklanmasını talep etti ve İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi tekrar tutuklama kararı çıkardı. Zindaşti ve adamlarını tekrardan tutuklamak için çalışma başlatan ekiplerin şuana kadar ne Zindaşti'ye ne de adamlarına dair bir ize ulaşamadığı biliniyor.

Kavurmacı'ya 'jet tahliye' kararı da aynı hakimden

FETÖ soruşturmasından tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nınb tahliyesiyle Zindaşti'nin tahliyesi arasındaki benzerlikler de dikkatlerden kaçmadı.

Kavurmacı'nın avukatları, özel bir hastaneden 13 Nisan'da aldıkları sağlık raporunu, mahkemeye hemen sunmak yerine resmi tatil olan 1 Mayıs günü adliyeye başvurmuştu.

  • O gün nöbetçi olan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne ulaşan talebin ardından Kavurmacı'nın dosyası, savcı Ercan Devrim’den talep edildi. Devrim, 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Cevdet Özcan’a, iddianamenin Başsavcılık onayında olduğunu ve tahliye talebinin, yargılamanın yapılacağı mahkeme tarafından değerlendirmesinin uygun olacağını bildirdi.
  • Aradan geçen 2 günün ardından, yani 3 Mayıs'ta 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Özcan ısrarla dosyayı talep etti. UYAP kayıtlarına göre dosyanın Nöbetçi Hakimliği’ne ulaşmasından 20 dakika sonra Kavurmacı için tahliye kararı verildi.

Göreve 2014'te başladılar

5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Özcan'ın adının geçtiği bir diğer dava da Reza Zarrab olayı. Zarrab'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kararını kaldıran ismin de yine Hakim Özcan olduğu biliniyor.

Sulh Ceza Mahkemeleri'nin son yargı paketiyle kaldırılmasının ardından, HSYK yeni kurulan Sulh Ceza hakimliği hakimlerini belirlemişti. Sulh Ceza Mahkemeleri'nin görev alanına giren her türlü tutuklama, arama, yakalama, el koyma, telefon dinleme, tutukluğa itiraz kararlarını yeni atanan Sulh Ceza Hakimleri vermesi kararlaştırılmıştı.

Burhan Kuzu'dan telefon geldi iddiası


5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Özcan'ın bu kararın ardından Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından soruşturma açıldı. Özcan bu süreçte açığa alınmadı ancak Küçükçekmece Hakimliği'ne atadı.

  • Soruşturmanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmazken, Özcan'ın, "Beni eski bir milletvekili arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde bulundu. Üzerimde baskı kurdu ve devletin tahliye konusunda duyarlılığı olduğunu söylediler" ifadesini verdiği iddia edilmişti. Bu iddiaları köşesine taşıyan Fatih Altaylı, söz konusu ismin Burhan Kuzu olduğunu öne sürdü.

Burhan Kuzu'dan çok sert yanıt

Söz konusu olaya ilişkin iddiaları yanıtlayan Burhan Kuzu ise, Zindaşti'yi de söz konusu hakimi de tanımadığını ve olayla ilgili kimseyle en ufak bir iletişiminin dahi olmadığını vurguladı.

"Söz konusu FETÖ olursa, bu tür konularda ihalenin kalacağı son kişi benim" diyen Kuzu, şöyle devam etti:

  • "Zindaşti için bırakın söz konusu hakimi, herhangi bir kimseyi dahi aramadım.
  • Ancak uzun yıllardır hukuk söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerdenim. Her yerde öğrencilerim var. Hukukçularla çok güzel bir diyaloğum var. Benim camiadaki saygınlığımı bilen çevreler, bilerek ismimi böyle bir olayda zikrediyorlar. Amaçları yine bir FETÖ kumpası ile üzerime gelmek.

Eğer 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi, infaz edilecek ilk 5 kişi arasında ismim yer alıyordu. Bu Silivri Mahkemeleri'nde de kanıtlandı.

Burhan Kuzu ismi FETÖ ile ilgili konularda tutmadı, tutmuyor, tutmayacak da. O nedenle kendilerini fazla zorlamasınlar."


#Zindaşti
#FETÖ
#Hakim
5 yıl önce