|

Burhan olmadan buhran oluyor!

26. Dönemde görev yapmak üzere geldiği Meclis'te mazbatasını teslim ederek kaydını yaptıran AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Ben gelirken elim boş geldim ama inşallah biz de memlekete başkanlık modelini getiririz, en büyük ikramı yapmış oluruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 12/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başkanlık modelini apar topar değil, muhalefetle görüşerek yapmak gerektiğini savunan Kuzu, muhalefetin bu sisteme karşı çıkmasının da doğal olduğunu kaydetti. Kuzu, “Bu sistemi inşallah el birliği ile getirip 7 Haziran, 1 Kasım arasında yaşanan bu kötü atmosferi bir daha bu memlekete yaşatmamak lazım. Tek parçalı hükümetlerin kurulacağı modellere çalışmamız lazım. Ben bu dönem değerli muhalefetin bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.



Meclis Başkanlığı'na ismi geçen Kuzu, Meclis Başkanlığı'na ilişkin sorulan bir soruya, “Hayırlı uğurlu olsun kim gelirse. Partimizin kararına saygımız var. Mutlaka birkaç aday olur ama bir tanesi seçilir” diye konuştu.



Gazetecilerle sohbetinde espriler yapan Kuzu, “Görüyorsunuz, Burhan olmadan buhran oluyor. Demek ki bir Burhan lazım geldik işte bizde. 4-5 ay ara verdik gördünüz ne olduğunu. Tekrar gümbür gümbür geldik” ifadelerini kullandı.


#Başkanlık modeli
#burhan kuzu
#başkanlık
8 yıl önce