|

Bursa'da ele geçirildi: 2 bin yıllık altın işlemeli Tevrat

Bursa'da jandarmanın düzenlediği tarihi eser operasyonunda 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen altın işlemeli Tevrat ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Eserler Bursa Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, şüpheliler H.Y.(47), A.A.(41) ve S.Ç.(44) gözaltına alındı.

12:36 - 13/04/2021 Tuesday
Güncelleme: 12:46 - 13/04/2021 Tuesday
DHA
Operasyonda bir adet 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen el yazması altın işlemeli Tevrat ele geçirildi.
Operasyonda bir adet 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen el yazması altın işlemeli Tevrat ele geçirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri H.Y., A.A. ve S.Ç. isimli 3 şüphelinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı yönünde ihbar aldı.

Şüphelileri takibe alan ekipler, 3 kişinin 2 farklı otomobilllerle Mudanya’ya geleceğini belirledi. Araçlar, Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kumyaka Mahallesi’nde yapılan yol kontrolünde durduruldu.


Otomobillerde yapılan aramalarda, 1 adet üzerinde resim ve figürler bulunan altın işlemeli timsah derisi olduğu değerlendirilen tarihi eser niteliği taşıyan obje,
bir adet 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen el yazması altın işlemeli Tevrat,
2 adet ceylan derisi olduğu değerlendirilen İbranice yazılı kitap, 20 adet farklı çeşitlerde ve boyutlarda renkli taşlar, 2 adet taş üzerine insan figürü işlemeli tablo ve 2 adet ruhsatlı av tüfeği ele geçirildi.


Ele geçirilen tarihi eser ve malzemeler Bursa Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, şüpheliler H.Y., A.A. ve S.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

#Bursa
#Tevrat
3 years ago