|

Burslu milyoner!

Eskişehir’de tutuklanan paralel örgüt üyesi 4 zanlı arasındaki üniversite öğrencisi İsmail D’nin, FETÖ’ye bağlı bir dernekten burs alıyor gözükmesine rağmen hesabındaki yüklü miktardaki parayla, ‘himmet’ transferinde önemli rol aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 14/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Eskişehir merkezli 6 ilde paralel örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 'Silahlı terör örgütü kurmak-yönetmek, özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet' gibi suçlardan 10 Kasım'da gözaltına alınan 24 zanlıdan 8'i polis sorgusunun ardından serbest kalmıştı. Geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adalet Sarayı'na sevk edilen 16 şüpheli arasındaki eski Dernekler İl Müdürü Adem K, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Ç, ve kuyumcu Yalçın E. ile üniversite öğrencisi İsmail O. tutuklandı. Kalan 12 şüpheliden 4'ü tutuksuz, 6'sı adli kontrol şartlı olarak, 2'si ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tutuklanan Adem K. ve Halil Ç'nin, kamu görevlisi oldukları dönemde FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdikleri, örgüte destek amacıyla Eskişehir Yöneticiler Derneği (ESYÖNDER) çatısı altında usulsüz para topladıkları, bu parayı 'burs' adı altında öğrencilere verildiği izlenimi oluşturarak örgüte aktardıkları, para yardımından kaçınan esnaf üzerinde kamu görevlerinden kaynaklanan gücü kullanarak baskı kurdukları ileri sürüldü.



PARA TAŞIYICISI


Zanlılar hakkındaki iddiaların gizli tanıklar ve tanık ifadeleri, telefon dinleme kayıtları ile öğrenci beyanlarıyla delillendirildiği öğrenildi. Tutuklanan kuyumcu Yalçın E'nin, örgütün Eskişehir yapılanmasının mütevelli heyetinde olduğu, örgütün parasal işlerini takip ederek mali kaynaklarını yönettiği belirtilirken, üniversite öğrencisi İsmail D'nin ise ESYÖNDER'dan burs aldığı halde, sosyal ve ekonomik durumuyla bağdaşmayacak şekilde 'Bank Asya Eskişehir Şubesi'ndeki hesabına yüklü miktarda para transferi gerçekleştirildiği saptandı. Örgütün üst düzey yöneticilerinden, 'imam-ağabey' pozisyonundaki kişilerle irtibat halinde olan İsmail D'nin, para transferlerinde örgüt adına önemli rol üstlendiği öne sürüldü.


#Bank Asya
#Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu
#gizli tanıklar
#paralel örgüt
8 yıl önce