|

Çağrı zaten yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, HDP'nin 'muhatap' olarak gösterdiği İmralı'nın geçtiğimiz şubat ayında PKK'ya açık şekilde 'silah bırak' çağrısı yaptığını hatırlattı

Yeni Şafak
04:00 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:18 - 15/07/2015 Çarşamba
Diğer

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “PKK silah bırakmalıdır” sözlerine ilişkin, “Çelişkili ifadeleri izah etmekte insan zorlanıyor” yorumunda bulunan Kalın, HDP'nin süreçte sergilediği zik-zaklara dikkat çekti. “Hem bir tarafta 'Biz çözüme katkı sunmak için buradayız. HDP'nin Meclis'e girmesi, siyaseten güçlenmesi, barış sürecini güçlendirir. Silahsızlanmanın önünü açar' diyeceksiniz, ondan sonra da gelip 'Yok canım bu iş bize düşmez, biz yapsak da kimse bizi ciddiye almaz, bunun muhatabı bellidir' diyeceksiniz. Hem bir tarafta 'Partilerin silah bırak çağrısı yapmak halkı kandırmaktır' gibi bir ifade kullanacaksınız çok enteresan, öbür tarafta da 'bunun muhatabı belli' diyeceksiniz” açıklaması yapan Kalın, 'muhatabı belli' sözüyle işaret edilen İmralı'nın, geçtiğimiz şubat ayında zaten silah bırak çağrısı yaptığını hatırlattı. Kalın, “PKK halen neden silah bırakmıyor? Öbür tarafta hâlâ terörü şirin göstererek, meşrulaştırarak, romantize ederek çözüm sürecinin ilerleyeceğini, barışın sağlanacağını iddia etmek de herhalde abesle iştigal etmek olur. Bu tabloların hiçbirisi barışa katkı sağlamaz” diye konuştu.



O iddia utanç verici

İbrahim Kalın, CHP'li Mahmut Tanal'ın “Cumhurbaşkanlığı yargı mensuplarına bin takım elbise gönderdi” iddiasına da tepki gösterdi. Kalın, “Bu deli saçması iddia, utanç verici. Cumhurbaşkanlığı makamının sürekli böyle bir yıpratma malzemesi yapılmaya çalışılması, hele bunun çocukça, komik iddialarla yapılmaya çalışılması ne Meclis'in onur ve itibarına yakışıyor ne de bir milletvekilinin itibarına yakışıyor” diye konuştu.




#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın
#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
9 yıl önce