|

Cami arsasında paralel rant

Sincan’da ‘daha büyük cami’ vaadiyle kiraladığı arsadaki camiyi yıkarak AVM yapan paralel destekli dernek yüzde 20'sinin satışından elde ettiği 29 milyon liranın önemli bir kısmını paralel üniversiteye aktardı. Dernek ve şirketin içini boşaltan 10 kişi dolandırıcılıktan tutuklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 10/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara'oda 'Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği' tarafından cami ve Kur'an kursunun bulunduğu arazi üzerine inşa edilen AVM'nin yöneticilerine düzenlenen operasyon, paralel yapının skandal usûlsüzlüklerini ortaya çıkardı. Dernek yönetimi, 2008 yılında üzerinde cami ve imam hatip lisesi ve Kur'ar Kursu bulunan araziyi, 99 yıllığına belediyeden kiraladı. Buraya işyeri yapmayı ve geliriyle de daha büyük cami ile İHL yapmayı taahhüt eden dernek, bunların hiçbirini yapmadığı gibi, yüzde 20'sini satarak elde ettiği 29 milyon TL'yi de paralel yapıya aktardı.



AVM BÜYÜK MABET KÜÇÜK


Arazi üzerine tanesi 2 milyon liralık 166 işyerinin bulunduğu AVM inşa eden paralel yapıya bağlı dernek, cami ve İHL için küçücük bir alan ayırdı, 'Hayır' adı altında yapıldığı öne sürülen işlerle ilgili ödenmesi gereken tutardan 230 bin liralık rakam ise paralel yapının eğitim kurumlarına aktarıldı. Dernek yönetiminin ayrıca, dükkan satışından elde edilen gelirleri de Turgut Özal Üniversitesi'ne açılacak yeni bölüm için kullanılmak üzere üniversiteye aktardığı tespit edildi. Ankara Emniyeti'nin, önceki gün Sincan Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldığı operasyonda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'dolandırıcılık'tan tutuklandı.



#Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Der
#sincan
#daha büyük cami
9 yıl önce