|

Canikli: Kılıçdaroğlu teröristlerin safında

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kandil'e düzenlenen hava harekatının diğerlerinden farklı olduğuna işaret ederek, "Son operasyon diğerlerinden farklı. Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız" dedi. 'Kandil'de terörist var mı bilmiyorum' diyen Kılıçdaroğluna'da yanıt veren Canikli, "Bir şey biliyorsa söylesin. Askerlerimizi şehit eden hainler uzaydan mı geldi? Ne zaman teröristlere karşı güçlü bir mücadele başlatsak Kılıçdaroğlu'nun sancıları başlıyor" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:08 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 12:46 - 12/06/2018 Salı
Diğer
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kandil'e düzenlenen hava harekatını değerlendirdi.

AA Editör Masası'na konuk olan Canikli, "Son operasyon diğerlerinden farklı. Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey ırak'ta kalacağız" ifadesini kullandı.

Cankli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(Irak'ın kuzeyinde) Üs bölgelerindeki tahkimatlar belli bir aşamaya geldi, şimdi bir sonraki sürece geçiyoruz.

İran ile Kandil'e operasyon noktasında aramızda herhangi bir sorun ya da itiraz yok.

"Neredeyse bir yıla yakın süre önce planlandı"

(Kandil'e yönelik harekat) Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı.

Bu bölgede üs bölgeleri oluşturuldu. Bu ilk defa yapıldı. Üs bölgeleri oluşturulmadan daha ileri noktalara bir seferlik uzun harekatlar yapmak teknik açıdan sıkıntılı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert yanıt

  • (Kılıçdaroğlu'nun, 'Kandil'de terörist var mı bilmiyorum' açıklamasına cevaben) Bizim askerlerimizi şehit eden hainler uzaydan mı geliyor? Kılıçdaroğlu ne biliyorsa çıksın açıklasın. Biz ne zaman teröristlere karşı güçlü bir mücadele başlatsak Kılıçdaroğlu'nun sancıları başlıyor. Kılıçdaroğlu, teröristlerin safında bir tutum sergiliyor.

'Sadece Kılıçdaroğlu ile sınırlı değil', "İnce de 2. Ordu Komutanımıza çok ağır hakaretlerde bulunmuştu. Yemeğe katılması, alkışlamasını gerekçe göstererek ağır ithamlarda bulundu. Komutanımız Afrin'den yapılan saldırıları ve saldıranları ortadan kaldıran komutanımız, biliyorsunuz.

Hatay'a, Antep'e roket saldırıları oluyordu, artık can güvenliği tehdidi ortaya çıkmaya, bazı vatandaşlarımız terk etmeye başlamıştı. Bu operasyon esas itibarı ile o teröristleri bertaraf etmek için yapıldı. Onları ortadan kaldıran komutanımız da bu komutanımız."

İnce'nin İsmail Metin Temel'le ilgili sözleri

Milli Savunma Bakanı Canikli, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'le ilgili sözlerine ilişkin, "Afrin'e girdiği için, teröristleri temizlediği için şimdi onun intikamı alınıyor." dedi.

#Canikli
#Kandil
#TSK
6 yıl önce