|

'Canlı bomba' paylaşımı yapan kadın gözaltında

Edirne'de bir kadın, sosyal medya üzerinden yaptığı 'canlı bomba' paylaşımı nedeniyle 'Halk arasında korku ve panik oluşturmak' suçundan polis ekiplerince gözaltına alındı.

Yeni Şafak
17:11 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 15:14 - 22/03/2016 Salı
IHA

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımları nedeniyle Hanefi M. (49) isimli kadını 'Halk arasında korku ve panik oluşturmak' suçlamasıyla ikametinden gözaltına aldı. Kentte faaliyet gösteren bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üye olduğu öğrenilen Hanefi M. TEM Şube ekiplerince evinde yapılan aramanın ardından, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



"HALK İÇİN YAPTIM"

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak' suçlamasıyla gözaltına alınan Hanefi M., sağlık kontrolü çıkışı bir gazetecinin 'Neden gözaltına alındınız?' sorusuna, "Halk için. Korkmuyorum. Susmuyorum, susturamazlar. Halk uyarısı için yazdım" şeklinde cevap verdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

#edirne
#canlı bomba paylaşımı
8 yıl önce