|

'Canlı bomba' sanıldı hırsızlık zanlısı çıktı

Sosyal medyada, halkı tedirginlik ve endişeye sevk edecek şekilde "canlı bomba" olduğu yönünde paylaşımlara konu edilen kişi hırsızlık zanlısı çıktı.

Yeni Şafak
17:24 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 17/03/2016 Perşembe
AA

Öğleden sonra halkı tedirginliğe iten sosyal medya paylaşımlarında bir kişinin güvenlik kamerasından elde edilmiş fotoğrafı paylaşılmaya başlandı. Paylaşılan yorumda fotoğrafta yer alan kişinin "canlı bomba" olduğu ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Durumun gerçeği yansıtmadığı Edirne Emniyet Müdürlüğünün açıklamasıyla ortaya çıktı.



Sosyal medyadaki fotoğrafı paylaşılan kişinin kente 4 gün önce gelen ve otomobillerde çeşitli hırsızlıklara karıştığı iddia edilen M.K'ye (30) ait olduğu ifade edildi.



Hırsızlık yaptığı anlarda güvenlik kameralarından tespit edilen eşkal üzerine çalışma yapan ekipler, zanlı M.K'yı Tahtakale Caddesi'nde yakaladı.



M.K, ekiplere S.S adına düzenlenmiş sahte kimlik ibraz etti. Yapılan incelemede şüphelinin 11 suçtan arandığı ve Adıyaman Açık Cezaevi'den geçen yıl firar ettiği anlaşıldı. M.K gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hırsızlık zanlısı M.K, emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilecek.



Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyada yer alan haberlerin ülkenin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla, kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığını belirterek, vatandaşları bu tür haber ve söylentileri dikkate almamaları konusunda da uyardı.

#eşkal
#HIRSIZLIK
#Zanlı
#Canlı bomba
8 yıl önce