|

Çatalca'da hortumun gelişini böyle görüntülediler: Canımızı zor kurtardık

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış, sele dönüşmüş, başta Esenyurt olmak üzere çok sayıda bölgede felaket yaşanmıştı. Çatalca'da ise dev bir hortum görüntülenmişti. Korku dolu anların yaşandığı o anları cep telefonlarıyla çeken ve evleri büyük zarar gören aile konuştu. Büyük korku yaşadığını belirten 70 yaşındaki Cemile Koç, "Boğulacaktık can kurtaran yok mu diye bağırdık. Ağaçlar söküldü. Kapı kapandı, demirler indi. Canımızı zor kurtardık" diye konuştu.

09:18 - 24/06/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 24/06/2020 Çarşamba
DHA
Dev hortum birçok eve zarar verdi.
Dev hortum birçok eve zarar verdi.
Çatalca'da etkili olan hortum Ahmediye Mahallesi'nde evlere büyük zarar verdi. Bir aile hortumun evlerine gelişini cep telefonuyla görüntülerken korku dolu anlar yaşadı.

Hortumun oluşmasıyla evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Hortum bölgedeki evlere büyük zarar verdi. Hortumun etkisiyle elektrik direkleri de devrilirken, vatandaşlar su basan evleri tahliye etmeye çalışıyor.

"Ne yapacağımızı bilemedik"

Hortumda evi zarar gören Mahmure Çağan, "
Çok kötü olduk. Birden geldi. Her yer yıkılmaya başladı. Buraya çıktık. Tavanlar çöktü, çatılar yıkıldı. Ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.Bir diğer vatandaş, "Fırtına çıktı ve başka bir şey göremedik. Bütün her şey yerle bir oldu. Çok felaketti
" ifadelerini kullandı. Rıdvan Anıt, "Hortum üzerimizden geçti bizim. Burası mahvoldu. Hortum gölün üzerinde başladı. Yönünü bize doğru çevirdi" dedi.


  • Evinde yemek yiyen 70 yaşındaki Cemile Koç, kapının önüne ağacın devrilmesi nedeniyle dışarı çıkamadı. Birden evi su basan Cemile Koç'u komşuları evinden penceresinden çıkardı. O anlar anlatan Cemile Koç, "Boğulacaktık can kurtaran yok mu diye bağırdık. Ağaçlar söküldü. Kapı kapandı, demirler indi. Yemek yiyorduk. Cam ve kapıyı açmaya fırsatımız olmadı. Bizi buradan çıkardılar. Ev su içinde" diye konuştu.


#çatalca
#istanbul
#sağanak
#hortum
#sel
4 yıl önce