|

Çavuşoğlu: Erdoğan ile Trump bugün görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı. "Trump'ın da Türkiye ile ilişkileri normalleştirme arzusunda olduğunu biliyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Ama sisteme de biraz daha hakim olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ile Trump bugün de telefon görüşmesi gerçekleştirecek" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:36 - 22/03/2018 الخميس
Güncelleme: 11:05 - 22/03/2018 الخميس
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, konuyla ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Tillerson'la son görüşmemiz bir vedalaşmaydı. Elbette yaptığımız çalışmalara da değindik. Vardığımız anlayışın devam etmesi konusunda temennilerimizi ilettik. Tillerson'la zor günlerde çalıştık ancak diyaloğumuzu hiç kesmedik. Diplomasiyi sürdürerek belli konularda da yakınlaşma sağladık. Kendisine bu zor şartlarda işbirliği için teşekkür ettik.

Bazen vatandaşlarımız kızıyor dostumuz dediğimiz zaman ama bu zor zamanlarda çalışınca Dışişleri Bakanları arasında bir yakınlık da oluyor. Pompeo'ya gelirsek, Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Bu devlet politikasıdır. ABD yönetiminin Türkiye'ye yönelik politikaları radikal bir şekilde değişmedikçe, yeni bakanın durumu da aynı olacaktır.

  • Trump'ın da Türkiye ile ilişkileri normalleştirme arzusunda olduğunu biliyoruz. Ama sisteme de biraz daha hakim olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ile Trump bugün de telefon görüşmesi gerçekleştirecekler."
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Trump
٪d سنوات قبل