|

Çavuşoğlu'ndan genç diplomatlara ilk ders

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uluslararası Genç Diplomatlar Kış Dönemi Eğitim Programı’nda açılış dersini verdi. Çavuşoğlu, “Avrupa’ya ve dünyaya baktığınızda terörist gruplar tüm dünya için bir tehdit. Ama ırkçılığın, İslamofobi’nin artması ortak değerlerimiz için bir tehdittir” dedi.

Yeni Şafak
12:00 - 19/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:06 - 19/01/2015 Pazartesi
IHA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu. Çavuşoğlu (sağda), AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya hediye verdi.  (Fatih Aktaş - Anadolu Ajansı)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu. Çavuşoğlu (sağda), AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya hediye verdi. (Fatih Aktaş - Anadolu Ajansı)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uluslararası Genç Diplomatlar Kış Dönemi Eğitim Programı’nda açılış dersini verdi. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda genç diplomatları dil öğrenmeleri için teşvik ettiklerini belirterek, birçok genç diplomatın birçok farklı ülkede dil öğrendiklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi sadece Türk genç diplomatlar için eğiktim sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yabancı ülkelerden gelen diplomatlara da eğitim veriyor. Katılımcıların akademik perspektifinin yanı sıra, gelişmeler hakkında da bilgi sunuyor. Katılımcılar 500 yıl önceye giden zengin Türk diplomasisinden yararlanıyorlar” ifadelerini kullandı.


İki yönlü bir öğrenme sistemi olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, genç diplomatlara yeni çığırlar açtığını aktardı. Çavuşoğlu, dünyanın değiştiğine dikkat çekerek şunları söyledi:


“Uluslararası terörizm, illegal topluluklar ve ırkçılığın artması gibi sorunlara odaklanıyoruz. Avrupa’ya ve dünyaya baktığınızda terörist gruplar tüm dünya için bir tehdit. Ama ırkçılığın, İslamofobi’nin artması ortak değerlerimiz için bir tehdittir.” 

Afgan bir diplomatın Türkiye’nin Afganistan politikasına ilişkin sorusu üzerine Çavuşoğlu, “Kardeş ülke Afganistan’a yardımlarımızı devam ettireceğiz. Afganistan’daki asker sayımızı arttıracağız. Şu anda 700 olan asker sayımızı gelecek sene bin 100’e çıkartacağız. Güvenlik kuvvetlerinin Ankara’da ve Türkiye’de eğitimini ve teçhizatlandırmaya devam edeceğiz. Afganistan’ın gelişmesi için altyapı yatırımları, tarım, sağlık alanlarındaki projelere destek vereceğiz” diye konuştu. 
#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Uluslararası Genç Diplomatlar
#Kış Dönemi Eğitim Programı
#açılış dersi
9 yıl önce