|

Çelik: AK Parti camiası ve bütün milletimiz bu ifadeleri reddedecektir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bahçeli'nin af konusundaki paylaşımlarına yanıt olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan ifadeleri son derece yersiz buluyoruz. Tabii ki AK Parti camiası ve bütün milletimiz bu ifadeleri reddedecektir." ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
15:11 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:18 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin af konusundaki paylaşımlarına yanıt olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan ifadeleri son derece yersiz buluyoruz" ifadesini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanımız dünyada en açık konuşan liderdir. Ne söyleyecekse açıkça söyleyen bir liderdir. Eğer Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada MHP'yi ya da Bahçeli'yi konuşacak olsaydı doğrudan onların ismini zikrederdi.

Burada topluma bir mesaj vardır. Cumhurbaşkanımız burada MHP'ye bir şey söyleyecekse, açıkça MHP'yi zikrederek söyleyebilir. Bunu son derece anlamsız bulduğumuzu ve yanlış bir değerlendirme olduğunu söylemek istiyorum.

"Bahçeli'nin açıklamaları siyasi nezakete uygun değil"

  • Bahçeli'nin açıklamasında Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadelerin son derece yanlış olduğunu söylemek isterim. Tabii ki AK Parti camiası ve bütün milletimiz bu ifadeleri reddedecektir.
  • Cumhur İttifakı kıymetli bir ittifaktır. Bu çerçevede de bakıldığında bu siyasi nezaketin gösterilmesi bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanımıza gösterilen saygı bizim kırmızı çizgimizdir.

Bu ifadelerin hepsi çok yanlış ifadeler olmuştur. Cumhur İttifakı'nın ruhuna ve gerektirdiği siyasi nezakete uymamıştır. Sayın Bahçeli ve cumhurbaşkanımız arasındaki iletişim kanalı her zaman açıktır. Esas olan siyasi nezaketi koruyarak milletin beklediği büyük işlere odaklanmaktır.

"Her tartışmada anlaşacağız diye bir şey yok"

  • Bu ittifak meselesinde hep şunu söyledik, iki ayrı partiyiz. Her konuda anlaşıyor olsak, iki ayrı parti olmayız. Her iki partinin de yıllar içerisinde kurumsallaşmış kimliği var. Her tartışmada anlaşacağız diye bir şey yok.
  • Buradaki mesele şudur, AK Parti'nin siyasi kimliği bellidir. Şahıslara karşı işlenen suçlara karşı affetme yetkisi bizde değildir. Yaklaşımımız budur. Herhangi bir toplumsal talebe dayanarak diğerlerini dışlayamayız.

Danıştay kendini hükümet yerine koydu

Andımız kararıyla ilgili Danıştay'ın aldığı kararı, yetki sınırını aşıp, kendini hkümet yerine koymak olarak görüyoruz.

Hükümet işini de Danıştay yapacaksa niye seçim yapıyoruz? Bu, hükümetin takdir hakkını kullanmasıdır. Danıştay, hükümetin ilgili alanına girerek, yanlış bir kararın yeniden hortlatılması anlamına gelmektedir. İtirazımız bu noktaya. Milli kimlik kapsayıcı olmalı, kimseyi dışlamamalıdır.

"Hunharca planlanmış bir cinayet"

Kaşıkçı cinayetine ilişkin Çelik, "Soruşturma yürütülürken bir şey söylemem uygun değil" ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Çelik, "Hunharca planlanmış, örtbas edilmeye çalışılan bir durumla karşı karşıyayız" dedi




#Ömer Çelik
#AK Parti
#MHP
6 yıl önce