|

Çelik: Suudi konsolosun seyahat özgürlüğü var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin ülkesine gitmesine neden izin verildiğine ilişkin, "Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM Konsey sözcüsü, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Doğal olarak dokunulmazlığı olduğu için seyahat özgürlüğü var" dedi.

Yeni Şafak
21:17 - 16/10/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 21:22 - 16/10/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suudi başkonsolosun ülkesine gitmesine ilişkin konuştu.

Çelik, şu ifadelere yer verdi:
  • "Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM Konsey sözcüsü, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Doğal olarak dokunulmazlığı olduğu için seyahat özgürlüğü var.
  • Konsolosluğun evine girmek için Suudi yetkililerden izin istedik ama cevap geç geldi. Başkonsolosluk başka bir ülkenin toprağı sayılsa da nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir. Şundan herkesin emin olması gerekir, bu mesele net bir şekilde açığa çıkacaktır. Herhangi bir şekilde bu meselenin örtülmesi, kapatılması, zamana bırakılması gibi bir şey söz konusu değildir."
Diplomatik dokunulmazlık hakkını kullandı

Kaşıkçı olayında henüz cinayet delilinin ortaya çıkmamasını fırsat bilen Başkonsolos'un 'diplomatik dokunulmazlık' statüsünü kullanarak, Atatürk Havalimanı VIP çıkışını kullanarak ülkesine giden uçağa bindiği bilgisine ulaşılmıştı.

Hatırlanacağı üzere Birlemiş Milletler, Başkonsolos ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etmişti.

#Ömer Çelik
#Suudi Arabistan
٪d سنوات قبل